Miksi lenkillä kannattaa käydä kaverin kanssa

Hyvän lenkkikaverin kanssa juoksu on hauskempaa ja tuloksetkin paranevat.

Naisia treenivaatteissa

Juoksukavereista on iloa vielä lenkin jälkeenkin.

© iStock

Lisää virtaa arkeen, pienentynyt sydän- ja verisuonitautien riski, parempi mieliala sekä lisäbonuksena sutjakampi vartalo - juoksulla on lukuisia hyötyjä. Jos juoksemisesta haluaa saada vielä enemmän irti, kannattaa lenkille lähteä ainakin välillä hyvän treenikaverin kanssa. Listasimme neljä hyötyä kaverin kanssa juoksemisesta.

1. Lenkille tulee lähdettyä

Lenkistä tulee luistettua paljon harvemmin - jos koskaan - jos lenkit sovitaan etukäteen kaverin kanssa.

2. Kaverin tuki motivoi tiukassa paikassa

Käsipari valmiina nostamaan vaativassa maastossa horjahtaneen, kannustavat sanat, kun jaksaminen on koetuksella, ja ylävitoset maalissa. Treenikaverin tuki voi olla ratkaisevan tärkeää silloin, kun motivaatio on vähissä ja jalat painavat.

3. Kaverin kanssa voi ylittää itsensä

Juoksukaverin kanssa tempo pysyy tavoitetasolla helpommin silloin, kun itse tekisi mieli jo hidastaa. Myös intervallitreeneissä saa enemmän irti itsestään ja kovista vedoista, kun kaveri on mukana kirittämässä.

LUE MYÖS: 5 sovellusta treenaajan älyluuriin

4. Suoritukset paranevat

Juoksuaikoja ja -suorituksia vertailemalla voitte molemmat kehittää juoksukuntoanne tehokkaammin. Toisaalta myös peruskuntoa kehittävät pitkät ja rauhallisemmat lenkit sujuvat mukavasti kaverin kanssa, ja jutustellessa tulee kuin huomaamatta pidettyä yllä sopivaa tempoa, jossa puhuminen onnistuu puuskuttamatta.

Lähteet: health.com, KUNTO PLUS