Naisia treenivaatteissa

Juoksukavereista on iloa vielä lenkin jälkeenkin.

© iStock

Miksi lenkillä kannattaa käydä kaverin kanssa

Hyvän lenkkikaverin kanssa juoksu on hauskempaa ja tuloksetkin paranevat.

torstai 24. elokuuta 2017 teksti Maria Jespersen

Lisää virtaa arkeen, pienentynyt sydän- ja verisuonitautien riski, parempi mieliala sekä lisäbonuksena sutjakampi vartalo - juoksulla on lukuisia hyötyjä. Jos juoksemisesta haluaa saada vielä enemmän irti, kannattaa lenkille lähteä ainakin välillä hyvän treenikaverin kanssa. Listasimme neljä hyötyä kaverin kanssa juoksemisesta.

MAHTAVA TARJOUS: Hyvännäköinen, pitkähihainen Craftin treenipaita, joka sopii sekä kävely- että juoksulenkeille tai lihastreeniin, ja 4 KUNTO PLUS -lehteä 24,90 eurolla.

1. Lenkille tulee lähdettyä

Lenkistä tulee luistettua paljon harvemmin - jos koskaan - jos lenkit sovitaan etukäteen kaverin kanssa. 

2. Kaverin tuki motivoi tiukassa paikassa

Käsipari valmiina nostamaan vaativassa maastossa horjahtaneen, kannustavat sanat, kun jaksaminen on koetuksella, ja ylävitoset maalissa. Treenikaverin tuki voi olla ratkaisevan tärkeää silloin, kun motivaatio on vähissä ja jalat painavat.

3. Kaverin kanssa voi ylittää itsensä

Juoksukaverin kanssa tempo pysyy tavoitetasolla helpommin silloin, kun itse tekisi mieli jo hidastaa. Myös intervallitreeneissä saa enemmän irti itsestään ja kovista vedoista, kun kaveri on mukana kirittämässä.

4. Suoritukset paranevat

Juoksuaikoja ja -suorituksia vertailemalla voitte molemmat kehittää juoksukuntoanne tehokkaammin. Toisaalta myös peruskuntoa kehittävät pitkät ja rauhallisemmat lenkit sujuvat mukavasti kaverin kanssa, ja jutustellessa tulee kuin huomaamatta pidettyä yllä sopivaa tempoa, jossa puhuminen onnistuu puuskuttamatta.

Lähteet: health.com, KUNTO PLUS  

YLÖS, ULOS JA LENKILLE

Juokset kyllä mielelläsi, mutta tänään vaivaa päänsärky ja eilen oli stressiä, joten lenkki jäi väliin. Mutta huomenna kyllä suuntaat lenkkipolulle - jos ei vain sada.

Jos juoksuharrastuksesi tyssää usein tekosyihin, voimme kenties olla avuksi.

Ensinnäkin: Juokseminen ei ole rangaistus, vaan asia, jota teet omaksi hyväksesi. Väsymys, päänsärky tai stressi eivät katoa sohvalla makaamalla, mutta reipas juoksulenkki raittiissa ilmassa lempimusiikkia kuunnellen voi antaa sinulle aikaa hengähtää ja ladata akkujasi. Juostessa arjen huolet unohtuvat, eikä ajatusten nollaaminen edellytä puolimaratonin mittaista lenkkiä, vaan tunnet vaikutuksen jo lyhyelläkin pyrähdyksellä.

Toiseksi: Kannattaa muistaa, että jos juokset vain kauniilla säällä, et pääse liikkeelle kovin monena päivänä vuodessa. Muista, että huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja varusteita. Nyt saat käytännöllisen ja tyylikkään Craftin treenipaidan sekä 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 24,90 euroa.

Kyllä kiitos, juokseminen alkaa taas kiinnostaa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee