9 joogaharjoitusta parempaan päivään

Jooga on loistava tapa herätellä keho aamuisin, saada uutta energiaa päivän mittaan ja rauhoittua päivän päätteeksi. Näillä yhdeksällä eri aikoihin tehtävällä joogaharjoituksella saat uutta puhtia päivään!

Susanne Lidang tekee jalat ylös seinälle -joogaharjoitusta, joka on oikealta nimeltään viparita karani.

Joogaharjoitus, jossa jalat nostetaan ylös seinälle, on oiva tapa päättää päivä. Rauhoittavan joogaharjoituksen voi tehdä esimerkiksi sängyllä.

© wichmann+bendtsen

Herätä keho

Aamu on hyvä aika tehdä joogaharjoituksia. Keho on paikallaan vietetyn yön jälkeen jäykkä, joten mikä olisikaan parempi tapa herätellä lihaksisto, kuin tehdä lempeitä joogaharjoituksia. Myös hengityksen haltuun ottaminen heti aamusta vaikuttaa myönteisesti koko loppupäivään. Saat vedettyä syvään henkeä helpommin ja tunnet olosi rauhalliseksi mutta samalla energiseksi.

Katso tästä kolme aamuharjoitusta

Lisää energiaa

Joogahetki keskellä päivän kiireitä on parhaita taukoja, joita voit päivän aikana pitää. Tietokoneen ääressä istuessa tietyt kehon alueet kiristyvät vääjäämättä mutta joogaharjoitukset avaavat ja vahvistavat kehoa. Liikkeet saavat veren ja hapen virtaamaan tehokkaammin eri elimiin ja aina soluihin asti. Energiataso nousee, ja mielikin on parempi, mikä taas edesauttaa keskittymistä koko loppupäivän ajan.

Katso tästä kolme iltapäiväharjoitusta

LUE MYÖS: Joogavarusteet

Yötä kohti

Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä, joten vain muutamalla joogaharjoituksella voi vaikuttaa merkittävästi unen laatuun. Kun koko keho rentoutuu, pystyt hengittämään todella syvään, mikä rauhoittaa keskushermostoa. Näin voit jättää päivän kiireet taaksesi, rauhoittua ja nauttia hyvistä yöunista.

Katso tästä kolme iltaharjoitusta