Näin hoidat tilapäistä, pahenevaa ja pitkittynyttä stressiä

Stressi voi pahimmillaan sairastuttaa, joten stressin oireisiin kannattaa reagoida ajoissa. Stressissä on kuitenkin eroja: tilapäinen stressi voi olla hyvästäkin ja auttaa keskittymään paremmin. Hälytyskellojen pitäisi kuitenkin soida, jos stressi jatkuun pitkään. Annamme vinkit niin tilapäisen kuin pitkittyneenkin stressin hallintaan.

Stressaantunut nainen toimistossa

Pysähdy ajoissa ja selätä stressi

Jokainen ymmärtää ottaa rauhallisemmin silloin, kun kuume kaataa vuodelepoon tai jalka menee poikki. Stressi on kuitenkin viheliäisempi vaiva, sillä se ei välttämättä ilmene selkeästi erottuvina oireina - ja silloinkin, kun oireita ilmenee, niitä ei aina ymmärretä stressistä johtuviksi.

LUE MYÖS: Stressioireet – 30 oiretta, joita kannattaa tarkkailla

Jatkuvat ylikuormituksen merkit kannattaa ottaa vakavasti, sillä pitkittyessään stressi voi aiheuttaa monia terveysongelmia. Lue, miten stressiä voi lievittää niin työssä, vapaa-ajalla kuin treeneissä, ja miten tunnistat eriasteisen stressin merkit.

Onko sinulla stressi? Testimme kertoo vastauksen.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background