5 sunnuntaisin tehtävää asiaa, jotka helpottavat tulevaa viikkoa

Vihaatko maanantai-päiviä? Valmistele tulevaa viikkoa jo sunnuntaina, niin pääset aloittamaan uuden viikon rennommissa merkeissä.

Nainen herää pirteänä maanantai-aamuna kello 6

Ponkaisetko maanantai-aamuisin sängystä ylös pirteänä ja valmiina uuteen viikkoon? Jos et, sinun kannattaa ehkä omaksua muutamia hyviä sunnuntai-tapoja.

© iStock

Maanantai-päivät ovat monelle vaikeita, pitipä työstään tai ei. Arjen alkamisesta selviää helpommin, jos tekee muutaman tärkeän asian jo sunnuntaina.

1. Hoida arkiaskareet hyvissä ajoin

Pitääpä sinun sitten pestä koneellinen pyykkiä, silittää pyykkivuori tai tehdä viikon ruokaostokset, hoida arkiaskareet pois päiväjärjestyksestä sunnuntaina jo päiväsaikaan äläkä lykkää niitä iltamyöhään. Vietä ilta tekemällä jotain itsellesi mieluisaa, niin saat paremman startin alkavaan viikkoon.

2. Kalenteri haltuun

Jos alat jo sunnuntaina stressata maanantaina odottavista töistä, käytä sunnuntaina puoli tuntia aikaa siihen, että mietit, mitä maanantaina pitää tehdä mihinkin aikaan ja priorisoit hoidettavat asiat. Pääset rauhallisemmalla mielellä nukkumaan.

3. Syö terveellisesti

Jos perjantaina ja lauantaina on tullut herkuteltua sokerilla, alkoholilla tai rasvaisella ruualla, yritä syödä sunnuntaina terveellisemmin. Hamstraa lautaselle proteiinia sekä hedelmiä ja vihanneksia ja juo runsaasti vettä. Näin olosi ei ole maanantain koittaessa turvonnut, raskas ja väsynyt.

OPAS: Näin käytät verenpainemittaria kotona

4. Tee jotain merkityksellistä

Kun teet sunnuntaina jotain hauskaa ja merkityksellistä, olet maanantaina paremmalla mielellä. Yritä siis sisällyttää sunnuntaihin vähintään yksi hyvä aktiviteetti. Voit esimerkiksi tehdä kävelylenkin metsässä, joogata ystävän kanssa, auttaa naapuria tai askarrella lasten kanssa.

5. Mene aikaisin nukkumaan

Hyvät yöunet ovat paras keino ehkäistä stressiä ja parantaa mielialaa ja jaksamista. Parhaat unet saa, kun harrastaa päivän aikana liikuntaa ja syö viimeisen aterian 2,5 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Huonot yöunet taas vaikuttavat negatiivisesti koko viikon kulkuun.

Lähde: learnvest.com