4 syytä, miksi joulu on ihmiselle hyvästä

Murehditko jo etukäteen jouluherkkujen kaloreita ja pyhinä väliin jääviä jumppia? Ei kannata, sillä joulunvietto edistää hyvinvointia monin tavoin.

Nainen paketoi lahjaa tonttulakki päässä

Joulu edistää hyvinvointia monella tapaa.

© iStock

Joulusta tulee monelle mieleen ähky ja laiskottelu, mutta sillä on myös monia hyvinvointia edistäviä puolia. Listasimme neljä tapaa, millä joulu tekee meille hyvää.

1. Antamisen ilo

Lahjojen antaminen on paitsi mukavaa, myös terveellistä. Tutkimuksen mukaan anteliaisuus auttaa nimittäin lievittämään stressiä ja lisäämään elämäniloa.

2. Terveelliset ruuat

Kalaruuat, pähkinät ja suklaa kuuluvat monilla joulun herkkuihin. Kaloista voidaan saada esimerkiksi D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja, pähkinöistä terveellisiä rasvoja ja tummasta suklaasta sydän- ja verisuonitautien torjunnassa auttavia antioksidantteja.

Lue ohjeet herkullisiin ja terveellisiin juhlaruokiin täältä!

3. Laulaminen

On miltei mahdotonta laulaa ja kiukutella samaan aikaan – anna siis Petteri Punakuonon raiata! Laulaminen lievittää stressiä ja lisää itseluottamusta sekä auttaa laskemaan verenpainetta.

4. Yhdessäolo

Joulunaika on yhdessäolon aikaa, ja vilkas sosiaalinen elämä puolestaan vaikuttaa myönteisesti muun muassa sydämen hyvinvointiin ja laskee masennuksen riskiä. Tärkeintä on yhteenkuuluvuuden tunne, seuralaisten lukumäärällä ei niinkään ole väliä.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.