Munakoisotahna (melizanosaláta)

45 minuuttia
59 kcal

Ai että tämä on hyvää! Dippi säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta ota se huoneenlämpöön hyvissä ajoin, niin maku vain paranee.

Munakoisotahna

Munakoisotahna (melizanosaláta)

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 munakoisoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vasta rouhittua
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 2 rkl granaattiomenan siemeniä

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja paista 30 min tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja alkavat saada väriä.
  • Murskaa valkosipuli ja hienonna punasipuli.
  • Soseuta toinen munakoiso jäähtyneenä muiden ainesten paitsi persiljan ja granaattiomenan siemenien kanssa.
  • Muussaa toinen munakoiso karkeasti haarukalla ja sekoita joukkoon. Lisää hienonnettu persilja.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet.

VINKKI: Heitä grilli-illan päätteeksi grilliin pari munakoisoa. Näin ei tarvitse erikseen lämmittää uunia, dippi on melkein valmis, ja siihen tulee myös hieman savun makua.

VINKKI: Vaihtelua makuun saat lisäämällä joukkoon esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, tuoretta chiliä tai chilitahnaa.