Keveämpi béarnaise ja kaksi muuta taivaallista kastiketta

10 minuuttia

Perinteinen béarnaisekastike on miltei pelkkää voita, mutta tällä reseptillä valmistettua versiota voi nautiskella mielin määrin. Kokeile myös kahta muuta kastikereseptiä, jotka nostavat kesäiset grilliherkut uusiin sfääreihin.

Kolme dippikastiketta pienissä lasikulhoissa

Kylmä skyr-béarnaise

10 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl rakuunaetikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 200 g maustamatonta skyriä tai rahkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pieni kourallinen tuoretta rakuunaa

Skyr-béarnaisen valmistus

  • Vatkaa munankeltuaiset, etikka ja sinappi ja lisää ripaus suolaa.
  • Vatkaa öljy sekaan ja sekoita lopuksi mukaan skyr.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla rakuunalla.

Kylmä, paprikainen sauce verte

10 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g maustamatonta skyriä
  • 2 rkl mascarpone-juustoa
  • ½ tl jauhettua viherpippuria
  • ½ vihreää paprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Sauce verten valmistus

  • Sekoita skyr ja mascarpone, viherpippuri, hyvin pieniksi pilkottu vihreä paprika, puristettu valkosipulinkynsi, persilja ja ruohosipuli.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Lämmin, mausteinen tomaattikastike

10 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl ekstra neitysoliiviöljyä
  • 400 g tomaatteja (tai 1 prktomaattimurskaa)
  • ½ punaista paprikaa
  • 1 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
  • ¼ punaista chiliä tai ½ tl chilijauhetta
  • 2 dl vihannes- ja/tai kanalientä
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lämpimän tomaattikastikkeen valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota se 1 rkl:ssa oliiviöljyä.
  • Kuutioi tomaatit ja paprika, ja lisää ne pannulle. Lisää viinietikka, chili ja kasvisliemi.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  • Sekoita kastikkeeseen 1 rkl oliiviöljyä, ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.
  • Kastiketta voi käyttää kuumana, lämpimänä sekä kylmänä.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.