Pestoa, minttuskyriä ja hummusta

5 minuuttia

Valmista maukkaat dipit pääruuan tai kasvisten kaveriksi.

Pesto, minttuskyr ja hummus

Valmista maukkaat dipit pääruuan tai kasvisten kaveriksi.

Pesto

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 nippu basilikaa
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 250 g pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa, pippuria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Soseuta basilika ja pinjansiemenet.
  • Lisää pinaatti ja valkosipuli.
  • Soseuta. Lisää öljy.
  • Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunakuorella.

Minttuskyr

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl maustamatona skyriä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • hienonnettua minttua
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Sekoita skyr ja minttu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää limettimehu ja raastettu limetinkuori.

Hummus

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kuivattuja yön yli liotettuja kikherneitä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 hienonnettu chili
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl tahinia

Valmistus

  • Liota kikherneitä yön yli, kaada liotusvesi pois. Keitä kikherneet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Soseuta kypsennetyt kikherneet. Lisää muut aineet, soseuta ja mausta hummus suolalla sekä pippurilla.