Pestoa, minttuskyriä ja hummusta

5 minuuttia

Reseptit Christian Bitzin ja Arne Astrupin kirjasta "Verdens bedste kur" (Maailman paras laihdutuskuuri).

Ohje Christian Bitzin ja Arne Astrupin painonhallintaoppaasta.

Pesto, minttuskyr ja hummus

Valmista maukkaat dipit pääruuan tai kasvisten kaveriksi.

Pesto

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 nippu basilikaa
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 250 g pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa, pippuria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Soseuta basilika ja pinjansiemenet.
  • Lisää pinaatti ja valkosipuli.
  • Soseuta. Lisää öljy.
  • Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunakuorella.

Minttuskyr

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl maustamatona skyriä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • hienonnettua minttua
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Sekoita skyr ja minttu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää limettimehu ja raastettu limetinkuori.

Hummus

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kuivattuja yön yli liotettuja kikherneitä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 hienonnettu chili
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl tahinia

Valmistus

  • Liota kikherneitä yön yli, kaada liotusvesi pois. Keitä kikherneet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Soseuta kypsennetyt kikherneet. Lisää muut aineet, soseuta ja mausta hummus suolalla sekä pippurilla.