Terveellisiä reseptejä Pestoa, mi... Pestoa, minttuskyriä ja hummusta 5 minuuttia Valmista maukkaat dipit pääruuan tai kasvisten kaveriksi. Teksti: Christian Bitz 17. lokakuuta 2012 Pesto, minttuskyr ja hummus Valmista maukkaat dipit pääruuan tai kasvisten kaveriksi. Pesto 5 minuuttia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 nippu basilikaa 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä 250 g pinaattia 1 valkosipulinkynsi 2 dl rypsiöljyä suolaa, pippuria 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori Valmistus Soseuta basilika ja pinjansiemenet. Lisää pinaatti ja valkosipuli. Soseuta. Lisää öljy. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunakuorella. Minttuskyr 5 minuuttia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 dl maustamatona skyriä 1 limetin mehu ja raastettu kuori hienonnettua minttua suolaa ja pippuria Valmistus Sekoita skyr ja minttu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää limettimehu ja raastettu limetinkuori. Hummus 5 minuuttia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 400 g kuivattuja yön yli liotettuja kikherneitä 2 rkl raastettua inkivääriä 2 tl juustokuminaa 1 hienonnettu chili 1 murskattu valkosipulinkynsi 1 sitruunan mehu ½ dl rypsiöljyä 1 rkl tahinia Valmistus Liota kikherneitä yön yli, kaada liotusvesi pois. Keitä kikherneet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta kypsennetyt kikherneet. Lisää muut aineet, soseuta ja mausta hummus suolalla sekä pippurilla.