Itse tehdyt myslipatukat

40 minuuttia
203 kcal

Itse tehdyt myslipatukat sopivat täydellisesti terveelliseksi välipalaksi – ne sisältävät tuhdisti kuituja mutta eivät lainkaan lisättyä sokeria.

Myslipatukka

MYSLIPATUKKA – Kookosöljy tuo patukkaan täyteläistä, lempeää makua ja täysjyväkaura ja siemenet runsaasti kuitua.

© wichmann+bendtsen

Itse tehdyt myslipatukat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 16 g manteleita
  • 25 g kaurahiutaleita
  • 5 g kurpitsansiemeniä
  • 5 g auringonkukansiemeniä
  • 5 g kuivattuja karpaloita
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ hyppysellinen merisuolaa
  • ¼ dl hunajaa
  • ½ rkl kookosöljyä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Rouhi mantelit ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Pane puolet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha karkeaksi jauhoksi.
  • Sekoita jauho ja loput kuivat aineet keskenään.
  • Lisää hunaja ja kookosöljy ja sekoita hyvin.
  • Levitä myslimassa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 20 cm). Painele massa vuokaan kiinteäksi levyksi.
  • Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltaista.
  • Anna myslimassan jäähtyä kokonaan ja leikkaa siitä sitten 12 patukkaa.
  • Säilytä patukat ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Patukat säilyvät 14 päivää.

VINKKI Voit käyttää myös muita kuivahedelmiä ja siemeniä makusi mukaan.