Terveellisiä reseptejä Terveelliset välipalat Itse tehdy... Itse tehdyt myslipatukat 40 minuuttia 203 kcal Itse tehdyt myslipatukat sopivat täydellisesti terveelliseksi välipalaksi – ne sisältävät tuhdisti kuituja mutta eivät lainkaan lisättyä sokeria. Teksti: Signe Moesby Leth 4. helmikuuta 2025 MYSLIPATUKKA – Kookosöljy tuo patukkaan täyteläistä, lempeää makua ja täysjyväkaura ja siemenet runsaasti kuitua. © wichmann+bendtsen Itse tehdyt myslipatukat Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 kpl 16 g manteleita 25 g kaurahiutaleita 5 g kurpitsansiemeniä 5 g auringonkukansiemeniä 5 g kuivattuja karpaloita ¼ tl jauhettua kanelia ¼ tl vaniljajauhetta ¼ hyppysellinen merisuolaa ¼ dl hunajaa ½ rkl kookosöljyä Valmistus Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Pane puolet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha karkeaksi jauhoksi. Sekoita jauho ja loput kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja ja kookosöljy ja sekoita hyvin. Levitä myslimassa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 20 cm). Painele massa vuokaan kiinteäksi levyksi. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltaista. Anna myslimassan jäähtyä kokonaan ja leikkaa siitä sitten 12 patukkaa. Säilytä patukat ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Patukat säilyvät 14 päivää. VINKKI Voit käyttää myös muita kuivahedelmiä ja siemeniä makusi mukaan. MysliMantelitKaura