1
purkillinen kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
250
g
bataattia kuutioina
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
jauhettua paprikaa
⅓
tl
valkosipulijauhetta
tl
cayennenpippuria
merisuolaa
jauhettua mustapippuria
Salaatti
50
g
lehtikaalia pilkottuna
50
g
salaattisekoitusta
½
appelsiinia ohuina siivuina
1
porkkana suikaloituna
1
pieni raitajuuri pilkottuna
1
tl
mustia seesaminsiemeniä
Tahinikastike
1
valkosipulin kynsi pilkottuna
½
sitruunan mehu
2
rkl
tahinia
1
tl
vaahterasiirappia
merisuolaa
jauhettua mustapippuria
½
dl
vettä
Vegaanisen salaatin valmistus
Kuivaa kikherneet huolellisesti, ja pane ne kulhoon bataattikuutioiden kanssa.
Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
Pane bataattikuutiot ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita ja bataatit pehmeitä.
Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi.
Jaa kikherneet, bataatit, lehtikaali, salaattisekoitus, appelsiini, porkkana, raitajuuri, seesaminsiemenet ja 1 ruokalusikallinen tahinikastiketta kahdelle lautaselle.