Värikäs vegaaninen buddhabowl

30 minuuttia
479 kcal

Kuka vielä väittää, että salaatit ovat tylsää syötävää?

värikästä salaattia lautasella

Vegaaninen buddhabowl, jossa maistuvat bataatti, kikherneet ja tahini

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 purkillinen kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
  • 250 g bataattia kuutioina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • ⅓ tl valkosipulijauhetta
  • tl cayennenpippuria
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria

Salaatti

  • 50 g lehtikaalia pilkottuna
  • 50 g salaattisekoitusta
  • ½ appelsiinia ohuina siivuina
  • 1 porkkana suikaloituna
  • 1 pieni raitajuuri pilkottuna
  • 1 tl mustia seesaminsiemeniä

Tahinikastike

  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ dl vettä

Vegaanisen salaatin valmistus

  • Kuivaa kikherneet huolellisesti, ja pane ne kulhoon bataattikuutioiden kanssa.
  • Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  • Pane bataattikuutiot ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita ja bataatit pehmeitä.
  • Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi.
  • Jaa kikherneet, bataatit, lehtikaali, salaattisekoitus, appelsiini, porkkana, raitajuuri, seesaminsiemenet ja 1 ruokalusikallinen tahinikastiketta kahdelle lautaselle.
  • Tarjoile heti.

Newsletter background