Salaattiannos
© wichmann+bendtsen

Vesimeloni-fetasalaatti

Vartissa valmistuva raikas ja herkullinen salaatti kesätunnelmaa tuomaan.

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Vesimeloni-fetasalaatti, pähkinöitä ja minttua

2 annosta

10 saksanpähkinänsydäntä
100 g (suippo)kaalia
Merisuolaa
1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
50 g frisée-, romaine tai sydänsalaattia
300 g vesimelonia
Kourallinen herneenversoja
Kourallinen minttua
Kourallinen vesikrassia
50 g feta- tai salaattijuustoa
1 limetti

Valmistus

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla. 
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon hiukan suolaa ja öljyä. 
  • Huuhdo ja linkoa salaatti ja kääntele se kaalin sekaan. 
  • Leikkaa vesimeloni kolmioiksi. 
  • Huuhdo ja linkoa mausteyrtit puhtaiksi ja kuiviksi.
  • Asettele lautaselle kaali ja salaatti, vesimelonikolmiot, saksanpähkinän puolikkaat, murennettu feta ja yrtit. 
  • Purista päälle limetin mehua.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 232 kcal
Proteiinia: 9,2 g
Rasvaa: 13,6 g
Hiilihydraattia: 19,9 g
Kuitua: 2,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee