Salaattiannos
© wichmann+bendtsen

Vesimeloni-fetasalaatti

Vartissa valmistuva raikas ja herkullinen salaatti kesätunnelmaa tuomaan.

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Vesimeloni-fetasalaatti, pähkinöitä ja minttua

2 annosta

10 saksanpähkinänsydäntä100 g (suippo)kaaliaMerisuolaa1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä50 g frisée-, romaine tai sydänsalaattia300 g vesimeloniaKourallinen herneenversojaKourallinen minttuaKourallinen vesikrassia50 g feta- tai salaattijuustoa1 limetti

Valmistus

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla. 
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon hiukan suolaa ja öljyä. 
  • Huuhdo ja linkoa salaatti ja kääntele se kaalin sekaan. 
  • Leikkaa vesimeloni kolmioiksi. 
  • Huuhdo ja linkoa mausteyrtit puhtaiksi ja kuiviksi.
  • Asettele lautaselle kaali ja salaatti, vesimelonikolmiot, saksanpähkinän puolikkaat, murennettu feta ja yrtit. 
  • Purista päälle limetin mehua.
Ravintosisältö/annos

Energiaa: 232 kcal

Proteiinia: 9,2 g

Rasvaa: 13,6 g

Hiilihydraattia: 19,9 g

Kuitua: 2,7 g


Oletko sinäkin vesimelonin suurkuluttaja? Katso täältä lisää ideoita sen käyttöön

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee