Savulohileipä ja salaattia

Lounas

torstai 14. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Savulohileipä ja salaattia

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

1 viipale täysjyväleipää (60 g)

30 g salaatinlehtiä

75 g lämminsavukirjolohta

2 tippaa oliiviöljyä

¼ sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 pilkottu tomaatti

1 tl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

½ punasipulia hienonnettuna

1 tl mustia oliiveja hienonnettuna

¼ nippu tilliä hienonnettuna

ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

Salaatti:

30 g salaattia

1 raastettu porkkana

sitruunamehua

hienonnettua persiljaa

Valmistus

Paahda leipäviipale tai sämpylänpuolikkaat. Levitä huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet sekä kala leivälle.

Sekoita keskenään öljy, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, hienonnettu tomaatti, hienonnettu sipuli, hienonnetut oliivit ja puolet hienonnetusta tillistä. Mausta seos suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kalan päälle. Koristele tillillä.

Sekoita salaattiaineet keskenään ja nauti leivän kanssa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 378 kcal

Proteiinia: 22 g

Rasvaa: 12 g

Kuitua: 8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee