Savulohileipä ja salaattia

15 minuuttia
378 kcal

Lounas

Savulohileipä ja salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 Viipale täysjyväleipää (60 g)
  • 60 g salaatinlehtiä
  • 150 g lämminsavukirjolohta
  • 4 tippaa oliiviöljyä
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 pilkottu tomaatti
  • 2 tl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
  • 1 punasipulia hienonnettuna
  • 2 tl mustia oliiveja hienonnettuna
  • ½ nippu tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

Salaatti:

  • 60 g salaattia
  • 2 raastettu porkkana
  • sitruunamehua
  • hienonnettua persiljaa

Valmistus

Paahda leipäviipale tai sämpylänpuolikkaat. Levitä huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet sekä kala leivälle.

Sekoita keskenään öljy, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, hienonnettu tomaatti, hienonnettu sipuli, hienonnetut oliivit ja puolet hienonnetusta tillistä. Mausta seos suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kalan päälle. Koristele tillillä.

Sekoita salaattiaineet keskenään ja nauti leivän kanssa.