Uuniturskaa ja pico de galloa

35 minuuttia
411 kcal

Vähäkalorinen ja runsasproteiininen ateria täynnä makua ja väriä. Uuniturska on paitsi erittäin terveellistä, myös helppoa ja nopeaa valmistaa.

Uuni-turskaa

UUNITURSKAA– KYLLÄ KIITOS!

© wichmann+bendtsen

Uuniturskaa ja pico de galloa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

Turska leivinpaperikäärössä:

  • 2 turskafileetä (ilman nahkaa)
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 limettiä viipaloituna
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta korianteria

Pico de gallo -salsa:

  • 2 isoa tomaattia paloiteltuna
  • ½ sipuli hienonnettuna
  • ½ jalapeno hienonnettuna
  • ½ limetin mehu
  • ¼ nippu korianteria hienonnettuna
  • merisuolaa

Korianteri-limettiriisi:

  • 1½ dl Korianteri-limettiriisi:
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ luomulimetin mehu ja kuori raastettuna
  • ¼ nippu korianteria
  • merisuolaa

Valmistus

  • Turska: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi punasipuli. Jaa turskafileet ja punasipulit neljälle leivinpaperille. Lisää oliiviöljy, suola, pippuri, korianteri sekä limettiviipaleet ja -mehu. Taittele leivinpaperit kääröiksi ja kypsennä noin 14 minuuttia.
  • Korianteri-limettiriisi: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ja lisää keitinveteen murskattu valkosipuli ja oliiviöljy. Sekoita keitetyn riisin sekaan limettimehu ja -raaste, hienonnettu korianteri ja ripaus suolaa.
  • Pico de gallo: Hienonna ja sekoita keskenään kaikki ainekset. Tarjoile turskan ja korianteri-limettiriisin kanssa.

Vinkkejä

  • Jos et ole korianterin ystävä, kokeile sen tilalla muita mausteyrttejä, kuten lehtipersiljaa tai basilikaa.
  • Turskan tilalla voi käyttää myös seitiä tai lohta.