Tonnikala-sipuliburgeri

30 minuuttia
551 kcal

Hampurilaisen ei aina tarvitse koostua jauhelihapihvistä ja salaatista. Kokeile herkullista tonnikalaburgeria, johon makua tuovat sipuli ja inkivääri.

Tonnikalaburgeri lautasella

Tonnikala-sipuliburgeri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 tonnikalapihviä à 100 g
  • ½ tl wasabijauhetta tai 1 tl raastettua piparjuurta
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 2 salottisipulia
  • 4 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 200 g parsakaalin kukintoja
  • rapsiöljyä
  • 2 täysjyvähampurilaissämpylää
  • 2 rkl majoneesia
  • 100 g rucolaa

Valmistus

  • Leikkaa tai jauha tonnikala hienoksi.

  • Sekoita joukkoon wasabijauhe, inkivääri, sinappi, murskattu valkosipuli, rapsiöljy, suolaa ja valkopippuria.

  • Muotoile kaksi pihviä.

  • Viipaloi salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota oliiviöljyssä, lisää etikka ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Keitä parsakaalin kukintoja 1-2 minuuttia miedosti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rapsiöljyä.

  • Pyyhkäise pihvien pintaan oliiviöljyä ja paista kuumalla pannulla yhteensä 6-8 minuuttia.

  • Halkaise sämpylät, voitele majoneesilla ja laita väliin rucolaa, pihvi ja sipulia.

  • Tarjoa lisänä parsakaalia.

  • Voit valmistaa pihvin myös esimerkiksi nyhtökaurasta tai härkiksestä. Energiasisältö muuttuu silloin käytetyn proteiinilähteen mukaan.

VINKKI! Tee tonnikalapihvit etukäteen.

Peitä paistovalmiit pihvit tuorekelmulla ja pane ne jääkaappiin odottamaan.


Newsletter background