Terveelliset papupyörykät, ohrahelmiä ja persiljapestoa

30 minuuttia
523 kcal

Edamamepavut ovat pääosassa näissä taivaallisissa kasvispyöryköissä, joista tulee vielä parempia tuoreen persiljapeston kanssa.

Lautasellinen papupyöryköitä, salaattia ja ohrahelmiä sekä persiljapestoa

PAPUPYÖRYKÄT – valmistuvat jo puolessa tunnissa.

© wichmann+bendtsen

Terveelliset papupyörykät, ohrahelmiä ja persiljapestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g edamamepapuja, pakaste
  • 1 munaa
  • ¼ nippu lehtipersiljaa
  • ½ tl Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • ½ sipuli
  • ½ dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ vihreä chili – valinnainen
  • 25 g fetajuustoa

Persiljapesto

  • ¼ nippu lehtipersiljaa
  • ¾ rkl pinjansiemeniä
  • ¾ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl hienoksi raastettua parmesaania
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Lisukkeet

  • 50 g ohrahelmiä
  • 75 g salaattisekoitusta
  • ¼ avokado, viipaleina
  • 25 g fetajuustoa, murennettuna
  • ½ kourallista ourallinen tuoreita mausteyrttejä, esim. lehtipersiljaa
  • ½ sitruunan mehu

Valmistus

  • Surauta kaikki pyörykkäainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile 16 pientä pyörykkää ja paista niitä teflonpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Soseuta pestoainekset sileäksi tahnaksi.
  • Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile lämpimien pyöryköiden, salaattisekoituksen, avokadon, fetan, peston, silputtujen yrttien ja vastapuristetun sitruunamehun kanssa.

Vinkki

  • Kesällä nämä sopivat ihanasti uusien peru­noiden kylkeen.
  • Jos sinulla ei ole tehosekoitinta tai jos haluat rouheamman koostumuksen, voit tehdä peston morttelissa.
  • Kasta lusikka veteen joka pyörykän välissä niitä muotoillessasi. Siten taikina pysyy paremmin kasassa.
  • Jos aiot käyttää pyöryköitä pitaleivän täytteenä, tee niistä hieman pienempiä.