133
g
kukkakaalia (= 1 pieni kukkakaali); romanescu- ja parsakaali käyvät myös
½
munaa
5
g
merisuolaa
Täyte
66
g
sieniä (esimerkiksi kantarelleja, suppilovahveroita, herkkutattia tai herkkusieniä)
16
g
munaakovaa, voimakasta juustoa
33
g
kukkakaalia
Kourallinen persiljaa
Tilkka oliiviöljyä
Valmistus
Pilko kukkakaali ja jauha se monitoimikoneessa hienoksi (kuskusin kokoiseksi) ryyniksi. Lisää suola. Kukkakaalista saa tulla kuskusin kaltaista rouhetta.
Sekoita munat kukkakaalirouheen joukkoon yksi kerrallaan. Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperille 6 pizzapohjaa, joiden läpimitta on n. 20 cm.
Paista pohjia 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Puhdista sienet. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannuun öljyä ja ruskista sienet.
Nosta sienet siivilään tai talouspaperille valumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Silppua persilja karkeaksi, höylää juusto viipaleiksi ja joko viipaloi täytteen kukkakaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai raasta se karkeaksi raasteeksi.
Kun pohjat ovat paistuneet ja täyte valmis, levitä pohjille ensin sienet, sitten juusto, kukkakaali ja persilja.
Pirskottele viimeiseksi pinnalle lusikallinen öljyä.