Ruokapäiväkirja tietää.

Kukkakaalipohja ja sienitäyte

142 kcal:n pizza! Näitä voi syödä vaikka kaksi!

torstai 28. toukokuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kukkakaalipohja ja sienitäyte

6 pikkupizzaa

Pizzapohja
400 g kukkakaalia (= 1 pieni kukkakaali); romanescu- ja parsakaali käyvät myös
2 - 3 munaa
15 g merisuolaa

Täyte
200 g sieniä (esimerkiksi kantarelleja, suppilovahveroita, herkkutattia tai herkkusieniä)
50 g kovaa, voimakasta juustoa
100 g kukkakaalia
Kourallinen persiljaa
Tilkka oliiviöljyä

Valmistus

  • Pilko kukkakaali ja jauha se monitoimikoneessa hienoksi (kuskusin kokoiseksi) ryyniksi. Lisää suola. Kukkakaalista saa tulla kuskusin kaltaista rouhetta.
  • Sekoita munat kukkakaalirouheen joukkoon yksi kerrallaan. Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperille 6 pizzapohjaa, joiden läpimitta on n. 20 cm.
  • Paista pohjia 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Puhdista sienet. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannuun öljyä ja ruskista sienet.
  • Nosta sienet siivilään tai talouspaperille valumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Silppua persilja karkeaksi, höylää juusto viipaleiksi ja joko viipaloi täytteen kukkakaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai raasta se karkeaksi raasteeksi.
  • Kun pohjat ovat paistuneet ja täyte valmis, levitä pohjille ensin sienet, sitten juusto, kukkakaali ja persilja.
  • Pirskottele viimeiseksi pinnalle lusikallinen öljyä.
  • Tarjoa kuumana!

Maukas kukkakaalipohja on mainio vaihtoehto tavalliselle pitsapohjalle. Kokeile herkullista kukkakaali-lohipitsaa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee