Kukkakaalipohja ja sienitäyte

50 minuuttia
142 kcal

142 kcal:n pizza! Näitä voi syödä vaikka kaksi!

Ruokapäiväkirja tietää.

Kukkakaalipohja ja sienitäyte

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pikkupizzaa

Pizzapohja

  • 133 g kukkakaalia (= 1 pieni kukkakaali); romanescu- ja parsakaali käyvät myös
  • ½ munaa
  • 5 g merisuolaa

Täyte

  • 66 g sieniä (esimerkiksi kantarelleja, suppilovahveroita, herkkutattia tai herkkusieniä)
  • 16 g munaakovaa, voimakasta juustoa
  • 33 g kukkakaalia
  • Kourallinen persiljaa
  • Tilkka oliiviöljyä

Valmistus

  • Pilko kukkakaali ja jauha se monitoimikoneessa hienoksi (kuskusin kokoiseksi) ryyniksi. Lisää suola. Kukkakaalista saa tulla kuskusin kaltaista rouhetta.

  • Sekoita munat kukkakaalirouheen joukkoon yksi kerrallaan. Muotoile taikinasta kahdelle leivinpaperille 6 pizzapohjaa, joiden läpimitta on n. 20 cm.

  • Paista pohjia 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

  • Puhdista sienet. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannuun öljyä ja ruskista sienet.

  • Nosta sienet siivilään tai talouspaperille valumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Silppua persilja karkeaksi, höylää juusto viipaleiksi ja joko viipaloi täytteen kukkakaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai raasta se karkeaksi raasteeksi.

  • Kun pohjat ovat paistuneet ja täyte valmis, levitä pohjille ensin sienet, sitten juusto, kukkakaali ja persilja.

  • Pirskottele viimeiseksi pinnalle lusikallinen öljyä.

  • Tarjoa kuumana!

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä