Kukkakaalipohjainen pizza

50 minuuttia

Kun pohja on kukkakaalia, kevenee pizzan kalorisaldo 200 kilokalorilla!

Kevyttä pitsapäivään!

Kukkakaalipohjainen pizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 125 g kukkakaalia
  • ½ dl haaleaa vettä
  • 12 g hiivaa
  • ⅓ tl suolaa
  • pientä/2 isoa munaa
  • 1 dl grahamjauhoja
  • Tomaattipyreetä
  • Valkosipulia
  • Tuoretta oreganoa koristeeksi
  • Parmankinkkua, josta rasva on poistettu
  • Artisokansydämiä
  • Tuoretta ananasta
  • (Vähän juustoraastetta)

Valmistus

  • Hienonna kukkakaali tehosekoittimessa.

  • Liuota hiiva veteen, lisää munat ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon kukkakaali ja suola ja viimeiseksi jauhot.

  • Taikina saa olla löysää, se levitetään suoraan leivinpaperilla suojatulle pellille.

  • Paista pizzapohjaa 15 minuuttia.

  • Levitä pohjalle valkosipulilla ja oreganolla maustettu tomaattipyree.

  • Levitä päälle parmankinkku, artisokansydämet ja ananas sekä mahdollinen juustoraaste.

  • Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Koristele annos lopuksi oreganolla.