Kevyttä pitsapäivään!

Kukkakaalipohjainen pizza

Kun pohja on kukkakaalia, kevenee pizzan kalorisaldo 200 kilokalorilla!

maanantai 27. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

250 g kukkakaalia
1¼ dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
2/3 tl suolaa
3 pientä/2 isoa munaa
2-3 dl grahamjauhoja
Tomaattipyreetä
Valkosipulia
Tuoretta oreganoa koristeeksi
Parmankinkkua, josta rasva on poistettu
Artisokansydämiä
Tuoretta ananasta
(Vähän juustoraastetta)

Valmistus

  • Hienonna kukkakaali tehosekoittimessa.
  • Liuota hiiva veteen, lisää munat ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon kukkakaali ja suola ja viimeiseksi jauhot.
  • Taikina saa olla löysää, se levitetään suoraan leivinpaperilla suojatulle pellille.
  • Paista pizzapohjaa 15 minuuttia.
  • Levitä pohjalle valkosipulilla ja oreganolla maustettu tomaattipyree.
  • Levitä päälle parmankinkku, artisokansydämet ja ananas sekä mahdollinen juustoraaste.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Koristele annos lopuksi oreganolla.

Maukas kukkakaalipohja on mainio vaihtoehto tavalliselle pitsapohjalle. Kokeile herkullista kukkakaali-lohipitsaa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee