Kevyttä pitsapäivään!

Kukkakaalipohjainen pizza

Kun pohja on kukkakaalia, kevenee pizzan kalorisaldo 200 kilokalorilla!

maanantai 27. kesäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Kukkakaalipohjainen pizza

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 25 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

250 g kukkakaalia

1¼ dl haaleaa vettä

25 g hiivaa

2/3 tl suolaa

3 pientä/2 isoa munaa

2-3 dl grahamjauhoja

Tomaattipyreetä

Valkosipulia

Tuoretta oreganoa koristeeksi

Parmankinkkua, josta rasva on poistettu

Artisokansydämiä

Tuoretta ananasta

(Vähän juustoraastetta)

Valmistus

  • Hienonna kukkakaali tehosekoittimessa.
  • Liuota hiiva veteen, lisää munat ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon kukkakaali ja suola ja viimeiseksi jauhot.
  • Taikina saa olla löysää, se levitetään suoraan leivinpaperilla suojatulle pellille.
  • Paista pizzapohjaa 15 minuuttia.
  • Levitä pohjalle valkosipulilla ja oreganolla maustettu tomaattipyree.
  • Levitä päälle parmankinkku, artisokansydämet ja ananas sekä mahdollinen juustoraaste.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Koristele annos lopuksi oreganolla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee