Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

35 minuuttia
505 kcal

Täytetyt kesäkurpitsat tuovat vaihtelua ruokavalion kasviksiin. Herkullisen täytteen voi tehdä kasvisversiona tai lisätä joukkoon hieman lihaa.

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytettyjen kesäkurpitsojen täytteeseen voi käyttää sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään.

© Skovdal Nordic

Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 4 kevätsipulia
  • 1 kananmuna
  • 150 g parmankinkkua
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tölkkiä kikherneitä, n. 120 g
  • 100 g pinaatinlehtiä
  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 luomusitruuna
  • ½ rkl avokadoöljyä tai ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Leikkaa kesäkurpitsat 7 cm:n paloihin. Koverra ne ontoiksi, mutta jätä toinen pää umpeen pohjaksi.

  • Paloittele sisus ja sekoita joukkoon hienonnetut sipulit, muna, suikaloitu kinkku sekä suola ja pippuri.

  • Laita kesäkurpitsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja täytä ne seoksella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

  • Kuumenna valutetut ja huuhdellut kikherneet kuivalla paistinpannulla.

  • Sekoita jäähtyneet kik­herneet, herneet ja pinaatti. Lisää ½ ruokalusikallista sitruunamehua, öljy, suola ja sitruunankuori.

  • Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat kikhernesalaatin kanssa.

VINKKI! Voit tehdä kesäkurpitsoista kasvisversion käyttämällä täytteessä kinkun sijaan muita kasviksia tai vaikka härkistä tai nyhtökauraa.