Täytetyt kesäkurpitsat

Täytettyjen kesäkurpitsojen täytteeseen voi käyttää sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään.

© Skovdal Nordic

Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

Täytetyt kesäkurpitsat tuovat vaihtelua ruokavalion kasviksiin. Herkullisen täytteen voi tehdä kasvisversiona tai lisätä joukkoon hieman lihaa.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

2 kesäkurpitsaa

4 kevätsipulia

1 kananmuna

150 g parmankinkkua

merisuolaa

mustapippuria myllystä

½ tölkkiä kikherneitä, n. 120 g

100 g pinaatinlehtiä

400 g pakasteherneitä

1 luomusitruuna

½ rkl avokadoöljyä tai ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Leikkaa kesäkurpitsat 7 cm:n paloihin. Koverra ne ontoiksi, mutta jätä toinen pää umpeen pohjaksi.
  • Paloittele sisus ja sekoita joukkoon hienonnetut sipulit, muna, suikaloitu kinkku sekä suola ja pippuri.
  • Laita kesäkurpitsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja täytä ne seoksella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Kuumenna valutetut ja huuhdellut kikherneet kuivalla paistinpannulla.
  • Sekoita jäähtyneet kik­herneet, herneet ja pinaatti. Lisää ½ ruokalusikallista sitruunamehua, öljy, suola ja sitruunankuori.
  • Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat kikhernesalaatin kanssa.


Vinkki! Voit tehdä kesäkurpitsoista kasvisversion käyttämällä täytteessä kinkun sijaan muita kasviksia tai vaikka härkistä tai nyhtökauraa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 505 kcal

Proteiinia: 38,6 g

Rasvaa: 20,3 g

Hiilihydraattia: 51 g

Kuitua: 16,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee