Täytetyt kesäkurpitsat

Täytettyjen kesäkurpitsojen täytteeseen voi käyttää sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään.

© Skovdal Nordic

Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

Täytetyt kesäkurpitsat tuovat vaihtelua ruokavalion kasviksiin. Herkullisen täytteen voi tehdä kasvisversiona tai lisätä joukkoon hieman lihaa.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Täytetyt kesäkurpitsat ja pinaatti-kikhernesalaatti

2 annosta

2 kesäkurpitsaa
4 kevätsipulia
1 kananmuna
150 g parmankinkkua
merisuolaa
mustapippuria myllystä
½ tölkkiä kikherneitä, n. 120 g
100 g pinaatinlehtiä
400 g pakasteherneitä
1 luomusitruuna
½ rkl avokadoöljyä tai ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Leikkaa kesäkurpitsat 7 cm:n paloihin. Koverra ne ontoiksi, mutta jätä toinen pää umpeen pohjaksi.
  • Paloittele sisus ja sekoita joukkoon hienonnetut sipulit, muna, suikaloitu kinkku sekä suola ja pippuri.
  • Laita kesäkurpitsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja täytä ne seoksella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Kuumenna valutetut ja huuhdellut kikherneet kuivalla paistinpannulla.
  • Sekoita jäähtyneet kik­herneet, herneet ja pinaatti. Lisää ½ ruokalusikallista sitruunamehua, öljy, suola ja sitruunankuori.
  • Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat kikhernesalaatin kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kesäkurpitsoista kasvisversion käyttämällä täytteessä kinkun sijaan muita kasviksia tai vaikka härkistä tai nyhtökauraa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 505 kcal
Proteiinia 38,6 g
Rasvaa 20,3 g
Hiilihydraattia 51 g
Kuitua 16,9 g  

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee