Punakaalisalaatti

30 minuuttia
287 kcal

Punakaali-punajuurisalaatissa hehkuvat syksyn sadon syvimmät sävyt. Lisää valkoiset pavut ja viipaloi omena, ja ateria on valmis alle puolessa tunnissa.

punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g liotettuja ja keitettyjä valkopapuja (raakapaino 40 g) - tai valkoisia tölkkipapuja
  • 1 keskikokoinen punajuuri, noin 150 g
  • 2 rkl vinegrettiä*
  • 300 g punakaalia
  • 1 happoinen omena
  • 1 sitruuna
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 rkl paahdettuja
  • hasselpähkinöitä

Vinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl tummaa balsamietikkaa
  • merisuolaa
  • murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsi- tai saksanpähkinäöljyä
  • 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita sinappi, etikka ja ripaus suolaa.
  • Lisää valkosipuli ja inkivääri.
  • Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Kuori punajuuri ja leikkaa se tanakoiksi suikaleiksi.
  • Paahda suikaleita 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  • Marinoi paahdetut punajuurisuikaleet 1 ruokalusikallisessa vinegrettiä.
  • Hienonna kaali.
  • Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi ja valuta niille sitruunamehua.
  • Annostele punakaali, pavut, punajuurisuikaleet, omenaviipaleet, persilja ja hasselpähkinät vadille.
  • Valuta päälle ruokalusikallinen vinegrettiä.

LUE MYÖS: 9 terveellistä ja herkullista punakaalisalaattia