Parsakaalivohvelit ja hernehummus

30 minuuttia
497 kcal

Vihreät vohvelit ovat päivällispöydän komistus – ja lisäksi terveellinen ja herkullinen ateria syntyy vaivattomasti ja nopeasti. Tästä väriä ruokapöytään!

Parsakaalivohvelit ja hernehummus

VIHREÄT VOHVELIT ovat varsinaista kasvisherkkua!

© wichmann+bendtsen

Parsakaalivohvelit ja hernehummus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Vohvelit

  • ¼ pientä parsakaalia
  • 1 munaa
  • ½ kevätsipuli
  • ½ dl juustoraastetta
  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Hernehummmus

  • ½ tlk kikherneitä
  • 1½ dl vihreitä herneitä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ kourallista tuoretta korianteria, tai lehtipersiljaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Dukkah-mausteseos

  • ½ dl pistaasipähkinöitä
  • ¼ dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ¼ dl manteleita
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Koristeeksi

  • ½ kourallista tuoreita yrttejä
  • limetti- tai sitruunamehua

Valmistus

  • Sekoita vohvelitaikinan ainekset. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  • Paista taikina neljäksi kullanruskeaksi vohveliksi.
  • Soseuta hummus.
  • Rouhi pähkinät ja mantelit. Paahda dukkahin aineksia kuivalla pannulla noin 5 minuuttia.
  • Nostele vielä lämpimien vohvelien päälle hummusta ja dukkahia. Silppua päälle yrttejä ja purista sitruunamehua.

VINKKI! Pinaatti tai lehtikaali antavat vohveleille yhtä herkullisen vihreän värin kuin parsakaali.