Papumunakas
© wichmann+bendtsen

Papumunakas

Arjen tohinoissa ei tahdo aina riittää aikaa eikä energiaa ruoanlaittoon. Kiireisen kokin pelastus tulee tässä: helppo ja terveellinen ateria, joka valmistuu 20 minuutissa.

torstai 5. lokakuuta 2017 teksti H. Carlsen ja A. Larsen

Papumunakas

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

200 g vihreitä papuja

merisuolaa

kylmäpuristettua rapsiöljyä

2 tl neitsytoliiviöljyä

4 munaa

pippuria myllystä

herneenversoja

2 viipale ruisleipää

Valmistus

  • Pane pavut kattilaan. Lisää suolaa ja tilkka rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä papuja noin 1 minuutti. Valuta.
  • Nosta puolet pavuista munakaspannulle ja paista kevyesti oliiviöljyssä. Vispaa haarukalla 2 munaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamassa papujen päälle. Nostele munakkaan reunoja niin että hyytymätön munamassa valuu pannun pohjalle. Käännä munakas. Kääntäminen sujuu helpoiten kun valutat munakkaan kattilankannelle ja käännät sen kannen avulla toisin päin pannulle. Paista toinen puoli.
  • Paista toinen munakas. Jos sinulla on kaksi pannua, paista munakkaat yhtä aikaa.
  • Koristele munakkaat herneenversoilla ja nauti paahdetun ruisleivän kera.

Ravintosisältö/annos (ilman leipää)

Energiaa: 389 kcal

Proteiinia: 19 g

Rasvaa: 22,3 g

Hiilihydraattia: 32,2 g

Kuitua: 7,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee