Aamiaismunat - Paistetut pilvet

40 minuuttia
159,6 kcal

Vaihtelua aamiaispöytään uunissa paistetuista aurinkokuivatulla tomaatilla ja persiljalla ryyditetyistä kukkakaali-kananmunapilvistä.

Aamiaismunia

Paistetut pilvet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • ¼ kukkakaalia
  • 2 munaa
  • ¾ rkl mantelijauhetta
  • ¼ kourallinen lehtipersiljaa
  • ¼ kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ¾ rkl täysjyväriisijauhoja
  • ½ tl psylliuminkuorijauhetta (esim. Virtasalmen psylliumia tai fiberHUSKIA)

Päälle

  • Punaista paprikaa
  • punasipulia

Valmistus

  • Jauha kukkakaali hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

  • Erota munista keltuaiset ja valkuaiset varovasti niin, että keltuaiset pysyvät ehjinä

  • Sekoita valkuaiset, kukkakaali, psylliuminkuorijauhe, mantelijauhe, hienonnettu persilja, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja täysjyväriisijauho keskenään.

  • Jaa seos kahdeksaksi ”pilveksi” leivinpaperin päälle pellille ja tee keskelle pieni syvennys.

  • Paista pilviä 175 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Ota pelti uunista pois ja valuta keltuaiset auringoiksi pilvien keskelle tehtyihin syvennyksiin. Jatka paistamista 2−3 minuuttia.

  • Ripottele kasvikset päälle ennen tarjoamista.