Aamiaismunia
© wichman+bendtsen

Aamiaismunat - Paistetut pilvet

Vaihtelua aamiaispöytään uunissa paistetuista aurinkokuivatulla tomaatilla ja persiljalla ryyditetyistä kukkakaali-kananmunapilvistä.

tiistai 15. maaliskuuta 2016 teksti M. Kristensen

Paistetut pilvet

7 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 17 minuuttia

Valmistusaika: 23 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

½ kukkakaalia

7 munaa

3 rkl mantelijauhetta

1 kourallinen lehtipersiljaa

1 kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja

3 rkl täysjyväriisijauhoja

2 tl psylliuminkuorijauhetta (esim. Virtasalmen psylliumia tai fiberHUSKIA)

Päälle

Punaista paprikaa

punasipulia

Valmistus

  • Jauha kukkakaali hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  • Erota munista keltuaiset ja valkuaiset varovasti niin, että keltuaiset pysyvät ehjinä
  • Sekoita valkuaiset, kukkakaali, psylliuminkuorijauhe, mantelijauhe, hienonnettu persilja, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja täysjyväriisijauho keskenään.
  • Jaa seos kahdeksaksi ”pilveksi” leivinpaperin päälle pellille ja tee keskelle pieni syvennys.
  • Paista pilviä 175 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Ota pelti uunista pois ja valuta keltuaiset auringoiksi pilvien keskelle tehtyihin syvennyksiin. Jatka paistamista 2−3 minuuttia.
  • Ripottele kasvikset päälle ennen tarjoamista.

Ravintosisältö/paistettu pilvi

Energiaa: 159,6 kcal

Proteiinia: 10,4 g

Rasvaa: 8,3 g

Hiilihydraattia: 10,6 g

Kuitua: 1,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee