Paistettua kuhaa ja päärynä-rucolasalaattia

30 minuuttia
604 kcal

Tekisikö mielesi tänään kalaa? Kokeile maukasta kuhaa perunoiden ja päärynä-rucolasalaatin kera. Saat aterian pöytään puolessa tunnissa.

Kuhaa lisukkeineen lautasella

Valmista herkullinen päivällinen vain puolessa tunnissa.

© wichmann+bendtsen

Paistettua kuhaa, perunoita ja päärynä-rucolasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g ­pieniä, ­kiinteitä ­perunoita
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 400 g kuhafilettä
  • merisuolaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 80 g rucolaa
  • 2 päärynää
  • 40 g kurpitsan­siemeniä
  • pippuria

Valmistus

  • Pese ja harjaa perunat huolellisesti, lohko neljään osaan ja levitä leivin­paperin päälle. Pirskota päälle rapsi­öljyä, ripottele suolaa ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia.

  • Leikkaa kuhafile kahdeksi annos­palaksi, pyyhi kuivaksi ja laita uuni­vuokaan. Nosta vuoka uuniin perunoiden kanssa 12 viimeisen minuutin ajaksi. Pirskota kalan päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa otettuasi vuoan uunista.

  • Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Huuhdo ja valuta rucola talouspaperilla. Jaa lautasille. Lisää päärynät ohuina viipaleina. Nosta päälle kalapalat. Ripottele annoksiin kurpitsansiemenet ja pyöräytä annoksille pippuria myllystä. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.