Kreikkalainen moussaka, jossa on vähemmän lihaa

70 minuuttia
509 kcal

Helppo ja herkullinen ruoka yhdistelee italialaista ja eksoottista arabialaista keittiötä. Tässä versiossa on hieman tavallista vähemmän lihaa mutta runsaasti proteiinia ja ravintokuitua.

Moussaka

MOUSSAKA – Mornay-kastikkeeseen lisätyt munat tekevät moussakasta helpommin leikattavan.

© wichmann+bendtsen

Kreikkalainen moussaka, jossa on vähemmän lihaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ munakoisoa
  • ⅓ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ tl merisuolaa

Lihakastike:

  • ⅓ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 133 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl kanelia
  • ⅓ ripaus muskottia
  • ⅓ tl merisuolaa
  • ½ tl timjamia
  • ⅓ tl rosmariinia
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ½ rkl punaviinietikkaa
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • laakerinlehti
  • ⅓ tlk (240 g) vihreitä linssejä

Mornaykastike:

  • ⅓ rkl voita
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl maitoa
  • 25 g parmesaania
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl pippuria
  • ⅓ ripaus muskottia
  • ½ munaa

Valmistus

  • Kuumenna kiertoilmauuni 200 asteeseen.
  • Poista munakoisoista kannat ja leikkaa ne yhden sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja voitele öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja paahda 15 minuuttia.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia 5 minuuttia.
  • Lisää liha ja ruskista. Lisää mausteet ja parin minuutin päästä muut ainekset ja kypsennä 15 minuuttia
  • Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoittele ja muotoile seos palloksi.
  • Lisää maito pienissä erissä sekoitellen, kunnes kastike on tasaista ja sakeaa. Anna kiehahtaa.
  • Lisää raastettu parmesaani ja mausteet. Sekoita huolellisesti ja ota pannu liedeltä. Vatkaa munat hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen.
  • Levitä vuokaan kerroksittain lihakastiketta, munakoisoa ja mornaykastiketta. Paista 200 asteessa 45 minuuttia kiertoilmalla.
  • Anna moussakan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa yrttien, esimerkiksi lehtipersiljan, kanssa.

VINKKI: Jos suuret viipaleet eivät maistu lapsille, voit leikata munakoison myös kuutioiksi.

VINKKI: Voit käyttää myös jauhettua lampaanlihaa.