Kreikkalaiset lihapyörykät airfryerissa

30 minuuttia
79 kcal

Airfryer antaa kiertoilmakypsennykselle ihan uuden merkityksen, niin rapeaksi pyöryköiden pinta paistuu. Kuumana kiertävä ilma lämmittää pyöryköissä olevan veden kuumaksi, niin että se haihtuu ja pinnasta tulee rapea.

pyörykät

KREIKKALAISET LIHAPYÖRYKÄT – tarjoillaan tsatsikin ja vihreän salaatin kanssa.

© wichmann+bendtsen

Kreikkalaiset lihapyörykät airfryerissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pyörykkää

  • 57 g kevyt nauta-sikajauhelihaa, 9,5 % rasvaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • 5¾ g kaurahiutaleita
  • ¼ sipuli
  • ½ kynsi valkosipulinkynttä tomaatteja
  • 5¾ g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 7 g fetaa
  • ¼ muna
  • ¼ dl rasvatonta maitoa
  • ¼ tl oreganoa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita jauheliha ja suola.
  • Jauha kaurahiutaleet.
  • Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuutioi aurinkotomaatit ja murusta feta.
  • Sekoita kaurajauho, maito, muna, sipulit, aurinkotomaatti, feta ja mausteet jauhelihan joukkoon tasaiseksi massaksi.
  • Tee 14 pyörykkää ja kypsennä niitä airfyerissä 180 asteessa noin 14 minuuttia.

VINKKI Hyvä paistotulos vaatii että pyöryköiden välissä on tilaa. Kypsennä pyörykät tarvittaessa useammassa erässä.