Lohi-kasvistäytteinen-punajuuritortilla

30 minuuttia
300 kcal

Helppo, herkullinen ja päivän kruunaava lohitäytteinen punajuuritortilla. Valmista puolessa tunnissa.

lohi-punajuuritortilla

KASVISTORTILLA – punajuuresta

© wichman+bendtsen

Lohi-kasvistäytteinen-punajuuritortilla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 kpl. lohta
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • chilihiutaleita

Täyte

  • ½ esikeitetty maissintähkä
  • 2 rkl tuorejuustoa tai juustodippiä
  • vettä
  • lehtipinaattia
  • ¼ kurkkua

Punajuuriletut

  • 30 g punajuurta
  • 1 munaa
  • ¾ dl maitoa
  • 25 g grahamjauhoja
  • 20 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl oliiviöljyä

Valmistus

  • Mausta lohipalat sitruunalla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
  • Kypsennä 175 asteessa 15 minuuttia.
  • Kuumenna maissi pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmässä vedessä ja leikkaa jyvät irti terävällä veitsellä.
  • Raasta punajuuri ja sekoita lettutaikina. Paista neljä lettua pannulla öljyssä.
  • Ohenna tuorejuusto vedellä helposti levittyväksi. 6. Levitä punajuurilletuille juusto, pinaatti, maissinjyvät, paloiteltu lohi ja kurkkusuikaleet. Korianterisilppu sopii hyvin viimeistelyyn.

VINKKI Kata pöytään jalapenohilloketta niin ruokailijat voivat säätää annoksen "lämpöä" mieleisekseen.

Kunto Plus 14/2023