Linssipata – linssejä, pinaattia, bataattia ja kukkakaalia

20 minuuttia
583 kcal

Maistuu hyvältä mutta on helppo ja nopea valmistaa! Kokeile maukasta linssipataa, joka sisältää pinaattia, bataattia ja kukkakaalia. Maistuu taatusti!

Linssipataa valurautapadassa pöydällä

MAUKAS KASVISATERIA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN kokeile täyteläistä linssipataa.

© Skovdal Nordic

Linssipata – linssejä, pinaattia, bataattia ja kukkakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g bataattia
  • 175 g kukkakaalia
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 1 rkl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 125 g punaisia linssejä
  • 1 tlk kevytkookosmaitoa
  • 4 dl kasvislientä
  • 100 g lehtipinaattia
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi bataatti.
  • Irrota kukkakaalin kukinnot.
  • Poista chilistä siemenet. Hienonna chili, sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota valkosipulia, sipulia, chiliä, currya ja kurkumaa öljyssä pannulla 1 minuutti.
  • Lisää bataatti ja kukkakaali ja jatka kuullottamista 3–4 minuuttia.
  • Lisää linssit, kookosmaito ja liemi. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Lisää pinaatti ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

VINKKI! Bataatin voi korvata kauden kasviksilla, kuten kurpitsalla.