Linssi-kasviskeitto

30 minuuttia
555 kcal

Helppo ja nopea kasviskeitto sopii mainiosti arjen kotikokkailuun. Maukas keitto sisältää myös runsaasti kuitua, joka on etenkin vatsan mieleen.

Linssi-kasviskeitto

LINSSI-KASVISKEITTO – lautasen täydeltä kasviksia!

© wichmann+bendtsen

Linssi-kasviskeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 150 g bataattia
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • ½ l kasvislientä
  • 100 g vihreitä pakastepappuja
  • 100 g pakastemaissia
  • 1 tlk vihreitä linssejä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 kourallinen basilikaa
  • 2 Viipale täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Kuori ja paloittele kasvikset kattilaan. Lisää kaikki muut keittoainekset paitsi basilika.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Ripottele keittoannosten pinnalle persiljasilppua ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

VINKKI! Vältä hävikkiä. Tarkista jääkaapin vihanneslokero ennen kuin ostat uusia aineksia, sillä tämä keitto pitää vaihtelusta.