Lindströminhampurilainen ja punajuuriraitaa

25 minuuttia
579 kcal

Tämä resepti sopii niihin päiviin, kun tekee mieli roskaruokaa, mutta et silti halua tinkiä terveellisyydestä. Kokeile pikaruokasuosikkia uudella tvistillä! Burgeri kootaan Lindströmin pihvistä, punajuuriraidasta ja salaatista.

Lindströminhampurilainen ja punajuuriraitaa

LISÄÄ KASVIKSIA BURGERIIN – ohjeellamme teet pikaruokasuosikista terveellisemmän version.

© wichmann+bendtsen

Lindströminhampurilainen ja punajuuriraitaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 75 g punajuurta
  • 300 g naudan kevytjauhelihaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ munaa
  • oliiviöljyä

Raita eli jogurttikastike

  • 1 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 150 g punajuurta
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ punaista chilipalkoa

Lisäksi

  • ½ punasipulia
  • 2 täysjyvähampurilaissämpylää
  • 50 g (punaisia) salaatinlehtiä

Valmistus

  • Kuori ja raasta punajuuret. Punnitse 75 g pihveihin ja 150 g raitaa varten.
  • Sekoita jauheliha, punajuuri, suolaa, pippuria ja muna.
  • Muotoile massasta kaksi pihviä, sipaise ne öljyllä ja paista ensin kaunis väri pintoihin kuumalla pannulla ja jatka sitten kypsentämistä miedommalla lämmöllä noin 7 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Huuhtele ja linkoa salaatti.
  • Sekoita raita punajuuresta, jogurtista, öljystä, hienonnetusta valkosipulista ja chilistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi punasipuli ja lämmitä sämpylänpuolikkaat. Kokoa hampurilaiset. Pane kansi viereen.

VINKKI! Raita eli intialainen jogurttikastike on raikas lisäke mausteiselle ruualle. Perusohjeessa jogurttiin sekoitetaan raastettua kurkkua, minttua ja muita yrttejä.