Lihapyörykät ja punakaalisalaattia

30 minuuttia
625 kcal

Oletko jo kokeillut herkullisia lihapyöryköitä punakaalisalaatin ja ohrasuurimoiden kera? Saat herkullisen ja terveellisen aterian pöytään puolessa tunnissa.

Lihapyöryköitä lisukkeineen lautasella

Lihapyöryköitä ja punakaalisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g punakaalia
  • 1 punasipuli
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 omenaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • tuoretta timjamia
  • puuvillalankaa
  • 4 tl omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • hiukan lehtipersiljaa
  • 200 g paistijauhelihaa
  • 2 keltuaista
  • 80 g esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

Valmistus

  • Suikaloi punakaali. Hienonna punasipuli ja sekoita 1 rkl sipulisilppua jauhelihan joukkoon.
  • Kuullota loppu sipulisilppu oliiviöljyssä padan pohjalla. Lisää kaalisuikaleet.
  • Kuutioi toinen omenoista ja lisää kuutiot ja appelsiinien mehu.
  • Sido muutama timjaminoksa kimpuksi puuvillalangalla. Lisää kimppu pataan (poista ennen tarjoilua). Lisää etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista maku. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuutioi toinen omena ja hienonna persilja. Sekoita omenakuutiot, persilja, keltuaiset, sipulisilppu ja jauheliha Mausta suolalla ja pippurilla. Nypi parin timjaminoksan lehdet taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
  • Muotoile kahdella lusikalla pieniä lihapyöryköitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Koristele valmiit annokset tuoreella timjamilla.

VINKKI! Evääksi töihin