Lampaanfilettä, fenkolipyrettä ja salaattia

30 minuuttia
600 kcal

Tämä herkullinen päivällinen valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.

Lammasta ja salaattia lautasella

Lampaanfilettä, fenkolipyrettä ja salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 fenkolia
  • 300 g lampaanfilettä
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • nokare voita, 10 g
  • 50 g salaattisekoitusta
  • 100 g kikherneitä tölkistä
  • minttua
  • sitruunamehua

Salaatinkastike

  • ¾ dl neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia

Lampaanfileen, fenkolipyreen ja salaatin valmistus

  • Kuutioi fenkolit ja keitä kypsäksi.

  • Ota keitinvesi talteen.

  • Kuivaa file talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kuumenna 1 rkl öljyä ja voi pannulla.

  • Paista lihaa 6 minuuttia molemmilta puolilta.

  • Kääri leivinpaperiin ja pyyhkeeseen lepäämään.

  • Sekoita kastikeainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Jaa salaatti ja kikherneet lautasille.

  • Kaada päälle 2 rkl kastiketta.

  • Soseuta fenkolit, 2 rkl öljyä ja hiukan keitinvettä.

  • Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi liha pyrepedille.