Lampaanfilee, perunoita ja lehtikaalia

30 minuuttia
479 kcal

Mehukas lampaanfilee maistuu yrttisten perunoiden ja lehtikaalin kanssa ja valmistuu nopeasti.

Lampaanfilee, perunoita ja kaalia lautasella

Lampaanfilee, perunoita ja lehtikaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g puikulaperunoita
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • merisuolaa
  • rosmariininoksa, tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 200 g mustakaalia, lehtikaalia tai savoijinkaalia
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ hienonnettuja chilihiutaleita
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 lampaanfileetä, à noin 150 g
  • 2 tl voita
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 pieni kourallinen mintunlehtiä tai ripaus kuivattua minttua

Lampaanfileen, perunoiden ja lehtikaalin valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa perunat.

  • Halkaisene kahtia ja voitele leikkauspinnatrypsiöljyllä.

  • Mausta suolallaja ripottele pinnalle rosmariinia.

  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa20 minuuttia.

  • Poista kaalista tarvittaessa paksulehtiruoti ja paloittele lehdet.

  • Huuhdoja kuivaa hyvin.

  • Puhdista pavut.

  • Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannussa.

  • Lisää kaali, murskattuvalkosipulinkynsi sekä chili japaista hetki.

  • Mausta suolalla.

  • Keitä papuja 2−3 minuuttia miedostisuolalla maustetussa vedessä,johon on lisätty tippa rypsiöljyä.

  • Kuivaa liha.

  • Kuumenna2 tl oliiviöljyä paistinpannussa.

  • Lisää voi ja anna sen kuohahtaa.

  • Laita fileet pannuun ja paista niitä4−7 minuuttia molemmilta puoliltafileiden paksuuden mukaan.

  • Kokeile lihan kypsyyttä kevyestipainamalla.

  • Mitä pehmeämpää lihaon, sitä punaisempaa se on sisältä.

  • Mausta fileet paistamisen aikanasuolalla ja pippurilla.

  • Annostele liha, minttu, kaali, pavutja perunat tarjolle.


Newsletter background