Kevennetty chili con carne

30 minuuttia
576 kcal

Arjessa ei useinkaan ole aikaa notkua keittiössä viinilasi kourassa ja kuunnella, kun kattila porisee liedellä. Siksi yksinkertaistimme tämän chili con carnen reseptiä niin, että sen voi helposti tehdä myös arkena – mausta tinkimättä!

Chili con carne

SAMALLA VAIVALLA SYNTYY KAKSINKERTAINEN ANNOS – ja chili con carne vain paranee kun sen lämmittää.

© Skovdal Nordic

Kevennetty chili con carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 punasipuli
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tlk papusekoitusta
  • 1 tlk mustapapuja
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 täysjyvätortillaa
  • 2 rkl kreikkalaista jogurttia, 2 % rasvaa
  • 1 kourallinen tuoretta korianteria

Valmistus

  • Hienonna valkosipuli, chili ja sipuli. Paista jauheliha kuumalla pannulla. Mausta valkosipulilla, chilillä, sipulilla, savupaprikalla, kaakaolla, korianterilla ja juustokuminalla.
  • Kaada liemi pois pavuista ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Lisää pavut ja tomaatit pannulle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Paloittele tortillat ja paahda uunissa tai leivänpaahtimessa.
  • Silppua chili con carnen päälle reilusti tuoretta korianteria ja tarjoa kreikkalaisen jogurtin ja tortillojen kanssa.

VINKKI! Kapsaisiini tekee chilistä tulisen. Aloita miedoista lajikkeista ja lisää potkua vähitellen.