Kana-greippi-pinaattisalaatti

20 minuuttia
388 kcal

Herkullinen salaatti pursuaa vitamiineja, antioksidantteja ja hyviä rasvoja. Terveelliset ainesosat vahvistavat vastustuskykyä ja vähentävät riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen. Herkkuateria valmistuu 20 minuutissa. Tämän helpompaa ja terveellisempää ei olekaan!

Broileri-greippi-pinaattisalaatti

TUUNAA SALAATTI UUTEEN USKOON Greippi tuo salaattiin mukavaa happamuutta ja rutkasti antioksidantteja.

© wichmann+bendtsen

Kana-greippi-pinaattisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafilettä
  • merisuolaa
  • 1 verigreippi
  • 100 g lehtipinaattia
  • 18 mantelia
  • ½ kurkkua

Kastike

  • 1½ dl jogurttia
  • kourallinen yrttejä tai vesikrassia
  • hieman ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Keitä rintafileitä miedossa suolavedessä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa suupaloiksi.

  • Leikkaa verigreippi ohuiksi lohkoiksi tai fileoi se kulhon päällä, niin mehu ei valu hukkaan. Leikkaa molemmat päät irti, pane greippi pystyyn työlaudalle ja kuori terävällä veitsellä kaikki valkoinen osa pois. Leikkaa jokainen lohko erikseen irti kalvojen välistä.

  • Huuhtele ja valuta pinaatti.

  • Jos käytät kuorellisia manteleita, upota mantelit hetkeksi kiehuvaan veteen, kaada vesi pois ja pyöräytä sormien välissä kuoret irti. Anna manteleiden kuivahtaa ja paahda pannulla.

  • Viipaloi kurkku.

  • Silppua yrtit/krassi ja ruohosipuli ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne ja jogurtti kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja greippimehulla.

  • Kokoa salaatit lautasille. Tarjoa kastike erikseen ja paahda lisäksi ruisleipää.


Newsletter background