Kalapuikkoja ja yrttidippiä

45 minuuttia
696 kcal

KUNTO PLUSSAN versio klassisesta fish and chips -ateriasta on helppoa ja terveellistä arkiruokaa parhaimmillaan. Hyviä herkkuhetkiä!

Paistettua kalaa, porkkanaa, perunaa ja kastiketta vadilla sekä kukkakaalisalaattia kulhossa

MAUKAS PÄIVÄLLINEN KOKO PERHEELLE - Kalapuikkoja ja yrttidippiä

© wichmann+bendtsen
Paistettua kalaa, porkkanaa, perunaa ja kastiketta vadilla sekä kukkakaalisalaattia kulhossa

Kalapuikkoja ja yrttidippiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Uunijuurekset

  • 400 g perunoita ja porkkanoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kalapuikot

  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 40 g pankojauhoja tai mantelijauhoa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sitruuna

Salaatti

  • 250 g kukkakaalia
  • 50 g salaattisekoitusta
  • 100 g herneitä
  • ½ sitruunan mehu
  • paahdettuja, suolattuja kurpitsansiemeniä

Dippi

  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 dl (turkkilaista) jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria

Valmistus

  • Suikaloi perunat ja porkkanat, lisää öljy, suolaa ja pippuria ja levitä leivinpaperille.
  • Kypsennä 180 asteessa noin 30 min.
  • Pyöritä kalatangot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankossa.
  • Kuumenna reilu kerros öljyä pannulla ja kypsennä kalapuikkoja noin 5 minuuttia.
  • Viipaloi kaali, lisää salaatti ja herneet.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Ripottele kurpitsansiemenet.
  • Sekoita yrttisilppu jogurtin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Fish and chips -annokset tarjoillaan perinteisesti voipaperin päältä.

VINKKI! Kuori ja suikaloi perunoita ja porkkanoita myös pakastimeen. Suoraan pakasteesta uuniin pannut kasvikset vaativat muutaman minuutin pidemmän kypsennysajan. Tarkista käyttämäsi öljyn oikea lämpötila pullon kyljestä. Kun öljyn lämpötila on tarpeeksi korkea, se ei imeydy raaka-aineisiin. Jos et omista digitaalista paistomittaria, kokeile yhdellä kalapuikolla. Jos se alkaa heti ruskistua, öljy on sopivan kuumaa.