Kalaa ja parsaa kahdella tavalla

20 minuuttia
355 kcal

Kaunis, terveellinen ja herkullinen kala-annos on saanut inspiraationsa tanskalaisesta klassikkoannoksesta nimeltä "Tähdenlento", Stjerneskud.

Kalaa, parsaa ja katkarapuja

Kalaa ja parsaa kahdella tavalla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 worcestershirekastiketta
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 6 valkoista parsaa
  • 6 vihreää parsaa
  • 4 vaaleaa kalafileetä (kampelaa, ahventa)
  • voita
  • 1 kourallista friseesalaattia
  • 100 g mätiä
  • 100 g g katkarapuja
  • 1 kourallista vesikrassia

Valmistus

  • Sekoita öljy ja turkkilainen jogurtti täyteläiseksi kastikkeeksi. Mausta tomaattipyreellä, worchestershirekastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka sitruunamehua ja hieman raastettua kuorta. Pane jääkaappiin tekeytymään.
  • Kuori valkoinen parsa. Lisää keitinveteen hieman suolaa ja tilkka rapsiöljyä ja keitä 7 min.
  • Katkaise vihreän parsan kova tyviosa taivuttamalla ja siisti pää. Keitä noin 1 minuutti. Kaada vesi pois.
  • Taputtele kalafileet kuiviksi talouspaperilla. Kääri kaksi fileetä rullaksi ja sido esim. paistinarulla. Kypsennä rullia kevyesti suolatussa kuumassa, muttei kiehuvassa vedessä noin 8–10 min. Nosta talouspaperille kuivumaan. Paista kahta muuta filettä voissa n. 2 min molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa annokset paistetusta ja keitetystä kalasta, parsoista, kastikkeesta, katkaravuista ja mädistä. Koristele sitruunalohkoilla ja vesikrassilla

LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää