- Sekoita öljy ja turkkilainen jogurtti täyteläiseksi kastikkeeksi. Mausta tomaattipyreellä, worchestershirekastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka sitruunamehua ja hieman raastettua kuorta. Pane jääkaappiin tekeytymään.
- Kuori valkoinen parsa. Lisää keitinveteen hieman suolaa ja tilkka rapsiöljyä ja keitä 7 min.
- Katkaise vihreän parsan kova tyviosa taivuttamalla ja siisti pää. Keitä noin 1 minuutti. Kaada vesi pois.
- Taputtele kalafileet kuiviksi talouspaperilla. Kääri kaksi fileetä rullaksi ja sido esim. paistinarulla. Kypsennä rullia kevyesti suolatussa kuumassa, muttei kiehuvassa vedessä noin 8–10 min. Nosta talouspaperille kuivumaan. Paista kahta muuta filettä voissa n. 2 min molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa annokset paistetusta ja keitetystä kalasta, parsoista, kastikkeesta, katkaravuista ja mädistä. Koristele sitruunalohkoilla ja vesikrassilla
LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää