Kaali-jauheliha-porkkanapata

30 minuuttia
308 kcal

Jauheliharuuat ovat lasten suosikkeja. Tässä helppo, vähäkalorinen pata jauhelihasta ja kaalista.

kaalipata

HELPPO PÄIVÄLLINEN – kaali-jauhelihapata

© wichmann+bendtsen

Kaali-jauheliha-porkkanapata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 tl savupaprikaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ½ (suippo)kaali
  • ½ paprika
  • 1 porkkanaa
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 200 ml lihalientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vasta rouhittua
  • Mausteyrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa

Valmistus

  • Paista jauheliha pannulla kuumennetussa öljyssä.
  • Lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja mausteet. Kuullota pari minuuttia.
  • Lisää hienonnettu kaali, suikaloitu paprika ja porkkana sekä tomaatit ja lihaliemi. Hauduta kannen alla 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua.

VINKKI Voit vaihtaa naudanlihan broileriin, ja käyttää mitä tahansa kaalia.