Marjaisa lehtikaali-fetasalaatti

70 minuuttia
266 kcal

Terveellinen, ravitseva lisuke lehtikaalista, mustasta riisistä, fetasta ja marjoista. Sopii mainiosti vahvan lihan seuraksi.

Vaihtoehtoinen, terveellinen lisuke juhlaruuille.

Marjaisa lehtikaali-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 40 g mustaa riisiä
  • Merisuolaa
  • 66 g lehtikaalia
  • ⅓ rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 41 g karhunvatukoita, vadelmia, marja-aronioita, mustaherukoita tms.
  • 16 g kuivattuja mustikoita
  • pieni nippu minttua
  • 50 g fetajuustoa

Kastike

  • ⅓ dl oliiviöljyä
  • ⅓ rkl karkeaa dijoninsinappia
  • ¼ dl omenaviinietikkaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Huuhdo ja kuivaa marjat. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali.

  • Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kaali ja kuullota sitä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kaali talouspaperille valumaan.

  • Hienonna minttu.

  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla.

  • Asettele kaali, riisi, tuoreet marjat, kuivatut mustikat ja minttu tarjoiluastiaan ja murenna fetajuusto joukkoon.

  • Kaada kastike salaatin päälle.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.