Vaihtoehtoinen, terveellinen lisuke juhlaruuille.

Marjaisa lehtikaali-fetasalaatti

Terveellinen, ravitseva lisuke lehtikaalista, mustasta riisistä, fetasta ja marjoista. Sopii mainiosti vahvan lihan seuraksi.

torstai 27. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Salaatti

6 annosta

120 g mustaa riisiä
Merisuolaa
200 g lehtikaalia
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
125 g karhunvatukoita, vadelmia, marja-aronioita, mustaherukoita tms.
50 g kuivattuja mustikoita
1 pieni nippu minttua
150 g fetajuustoa

Kastike

Kaikkien kastikkeen aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
1 dl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
¼ dl omenaviinietikkaa
Merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Huuhdo ja kuivaa marjat. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kaali ja kuullota sitä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kaali talouspaperille valumaan.
  • Hienonna minttu.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla.
  • Asettele kaali, riisi, tuoreet marjat, kuivatut mustikat ja minttu tarjoiluastiaan ja murenna fetajuusto joukkoon.
  • Kaada kastike salaatin päälle.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee