Terveellisiä reseptejä Päivällinen Marjaisa l... Marjaisa lehtikaali-fetasalaatti 70 minuuttia 266 kcal Terveellinen, ravitseva lisuke lehtikaalista, mustasta riisistä, fetasta ja marjoista. Sopii mainiosti vahvan lihan seuraksi. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 26. marraskuuta 2014 Vaihtoehtoinen, terveellinen lisuke juhlaruuille. Marjaisa lehtikaali-fetasalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 40 g mustaa riisiä Merisuolaa 66 g lehtikaalia ⅓ rkl ekstra neitsytoliiviöljyä 41 g karhunvatukoita, vadelmia, marja-aronioita, mustaherukoita tms. 16 g kuivattuja mustikoita ⅓ pieni nippu minttua 50 g fetajuustoa Kastike ⅓ dl oliiviöljyä ⅓ rkl karkeaa dijoninsinappia ¼ dl omenaviinietikkaa Merisuolaa ja mustapippuria Valmistus Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja kuivaa marjat. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kaali ja kuullota sitä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kaali talouspaperille valumaan. Hienonna minttu. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mausta kastike suolalla sekä pippurilla. Asettele kaali, riisi, tuoreet marjat, kuivatut mustikat ja minttu tarjoiluastiaan ja murenna fetajuusto joukkoon. Kaada kastike salaatin päälle. Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä. SalaattiKarhunvatukkaKaaliJouluruuat