Jauhelihalla täytetyt paprikat ja kukkakaalikuskus

30 minuuttia
549 kcal

Oletko 80-luvun lapsi? Sitten muistat varmasti tämän ruokalajin. Ja se maistuu yhtä hyvältä edelleen! Yksinkertaista, helppoa ja terveellistä ruokaa.

Jauhelihalla täytetyt paprikat ja kukkakaalikuskus

TÄYTETYT PAPRIKAT – Voit käyttää minkä tahansa värisiä paprikoita. Vihreissä paprikoissa on vähiten hiilihydraatteja, ja punaiset maistuvat makeimmalta.

© wichmann+bendtsen

Jauhelihalla täytetyt paprikat ja kukkakaalikuskus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 tl öljyä paistamiseen
  • 220 g naudan jauhelihaa
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 paprikaa
  • 40 g mozzarellaraastetta

Kukkakaalikuskus:

  • 300 g kukkakaalia
  • ½ punasipuli
  • ½ kurkku
  • 1 rkl suolattuja manteleita
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori
  • ½ tl juustokuminaa
  • 2 rkl lehtipersiljaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja hienonna herkkusienet.
  • Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä.
  • Lisää jauheliha, herkkusienet, mausteet, suola ja pippuri. Kun liha on ruskistunut, lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna porista pari minuuttia.
  • Puolita paprikat ja täytä ne lihaseoksella. Pane paprikat uunivuokaan.
  • Ripottele päälle juustoraaste ja paista 20 minuuttia kiertoilmauunissa 180 asteessa.
  • Raasta kukkakaali karkeaksi ja hienonna sipuli.
  • Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna persilja ja yhdistä ainekset kulhossa. Lisää öljy, sitruunan mehu ja raastettu kuori, juustokumina, mantelit, suola ja pippuri.
  • Tarjoile paprikoiden kanssa.

VINKKI Naudan jauhelihan sijaan voit käyttää ylijäänyttä lihakastiketta, broilerin jauhelihaa, kanafileetä ja tuorejuustoa tai keitettyjä linssejä.

VINKKI Voit tarjota lisukkeena myös esimerkiksi porkkanaraastetta ja hienonnettua kaalia.

VINKKI Paprikat voi täyttää myös sipulilla, munakoisolla tai kesäkurpitsalla ja tomaattikastikkeella.