Juustokuorrutettu jauheliha-enchilada ja quacamolea

50 minuuttia
686 kcal

Enchiladaohje, jossa on omatekoinen, juuri oikeanlainen kastike ja proteiinia ja kuitua sisältävä jauheliha-paprikatäyte

jauhelihaenchiladat

ENCHILADAT joihin et pety

© wichman+bendtsen

Juustokuorrutettu jauheliha-enchilada ja quacamolea

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 2 täysjyvätortillaa
  • 35 g cheddarraastetta
  • korianteria

Enchiladakastike

  • ½ punainen chilipalko
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ¼ sipulia
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Jauhelihatäyte

  • ½ punainen paprika
  • ½ punainen chili
  • ½ sipuli
  • 2 kynsi valkosipulinkynttä
  • 200 g nautajauhelihaa
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ¾ tl paprikaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ limetin mehu
  • ½ tlk tomaattimurskaa

Guacamole

  • 1 avokadoa
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ limetin mehu
  • 1 rkl kevytranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Salaatti

  • 50 g salaattia
  • ½ esikeitetty maissintähkä
  • ½ punainen paprika
  • 100 g kirsikkatomaatteja

Valmistus

  • Aloita kastikkeesta. Kuullota hienonnettu chili valkosipuli, sipuli, paprika ja juustokumina öljyssä.
  • Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla ja, jos haluat, soseuta sileäksi.
  • Hienonna chili, valkosipuli ja sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää jauheliha ja mausteet. Ruskista ja lisää sitten limettimehu ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Levitä enchilada-kastiketta ja jauheliha tortillaletuille. Säästä vähän kastiketta päälle. Ripottele päälle vähän juustoa.
  • Rullaa letut ja pane uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Levitä päälle vähän kastiketta ja loppu juustoraaste. Gratinoi 175 asteessa kunnes juusto sulaa ja ruskistuu kauniin väriseksi,noin 15 minuuttia. Korisele enchiladat korianterilla.
  • Muussaa avokadojen hedelmäliha haarukalla ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita guacamole.
  • Revi salaatti, irrota maissinjyvät tähkästä, puolita tomaatit ja suikaloi paprika. Sekoita salaatti.
  • Tarjoa kuumat enchiladat guacamolen, enchiladakastikkeen ja salaatin kanssa.

VINKKI Täytettyä, rullalle kiepautettua, juustolla kuorrutettua ja gratinoitua tortillaa sanotaan enchiladaksi.

Kunto Plus 14/2023