Terveellisiä reseptejä Päivällinen Currylihap... Currylihapullat 25 minuuttia 613 kcal Kokeile helppoja ja nopeita currylihapullia, ihastut taatusti! Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 11. heinäkuuta 2016 Currylihapullat ja parsaa Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 80 g mustaa kvinoaa 250 g vähärasvaista sikanautajauhelihaa 1 muna 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja 2 rkl maitoa 2 tl raastettua inkivääriä merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 1 laakerinlehti 1 rkl ja 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä, yhteensä 20 g 2 rkl vehnäjauhoja 1 rkl currya 2 dl liha- tai kasvislientä 2 dl ykkösmaitoa raastettua inkivääriä ruokosokeria 10 valkoista ja 10 vihreää parsaa kylmäpuristettua rypsiöljyä Kourallinen vesikrassia Currylihapullien ja lisukkeiden valmistus Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita liha, muna, jauhot, maito ja inkivääri, ja mausta suolalla sekä pippurilla. Muotoile taikinasta 6 lihapullaa. Laita lihapullat kattilalliseen kiehuvaa, kevyesti suolattua vettä, jossa on 1 laakerinlehti. Lihapullia ei tarvitse keittää, mutta veden tulisi pysyä lähes kiehumispisteessä 10 min, kunnes lihapullat nousevat pintaan. Kuumenna rypsiöljy pannussa tai padassa. Lisää 2 rkl vehnäjauhoa ja curry, sekoita ja lisää kanaliemi ja maito koko ajan vatkaten. Mausta kastike suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja ripauksella sokeria. Kuori valkoiset parsat ja keitä ne kypsiksi (7 min kevyesti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rypsiöljyä). Taita vihreät parsat siitä, mistä ne helposti katkeavat ja heitä kannat pois. Laita vihreät parsat kiehumaan viime minuuteiksi valkoisten kanssa. Valuta parsat. Annostele lautasille ja lisää kastike. LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa ParsaCurry