Keitetyt lihapullat ja currykastike

25 minuuttia
613 kcal

Nämä maukkaat lihapullat kypsennetään keittämällä, ja ne saavat kaverikseen kahden väristä parsaa ja mausteista currykastiketta.

Lihapullia ja vihanneksia lautasella

Currylihapullat ja parsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g mustaa kvinoaa
  • 250 g vähärasvaista sikanautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl ja 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä, yhteensä 20 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl currya
  • 2 dl liha- tai kasvislientä
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • raastettua inkivääriä
  • ruokosokeria
  • 10 valkoista parsaa
  • 10 vihreää parsaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • kourallinen vesikrassia

Currylihapullien ja lisukkeiden valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita jauheliha, kananmuna, jauhot, maito ja inkivääri, suola ja pippuri tasaiseksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta 6 lihapullaa.
  • Pane laakerinlehti ja lihapullat kattilalliseen kiehuvaa, kevyesti suolattua vettä.
  • Lihapullia ei tarvitse keittää, mutta veden tulisi pysyä lähes kiehumispisteessä 10 minuuttia, kunnes lihapullat nousevat pintaan.
  • Kuumenna rypsiöljy pannussa tai padassa.
  • Lisää vehnäjauhot ja curry, sekoita ja lisää sitten kanaliemi ja maito koko ajan sekoittaen.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja ripauksella sokeria.
  • Kuori valkoiset parsat ja keitä ne kypsiksi (7 min kevyesti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rypsiöljyä).
  • Napsauta vihreistä parsoista kova kanta pois.
  • Pane vihreät parsat kiehumaan viime minuuteiksi valkoisten kanssa.
  • Valuta parsat.
  • Asettele lihapullat ja parsat lautasille ja lisää kastike.

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa