Lihapullia ja vihanneksia lautasella
© Wichmann+bendtsen

Currylihapullat

Kokeile helppoja ja nopeita currylihapullia, ihastut taatusti!

maanantai 11. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Currylihapullat ja parsaa 

2 annosta

80 g mustaa kvinoaa
250 g vähärasvaista sikanautajauhelihaa
1 muna
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl maitoa
2 tl raastettua inkivääriä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
1 rkl ja 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä, yhteensä 20 g
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl currya
2 dl liha- tai kasvislientä
2 dl ykkösmaitoa
raastettua inkivääriä
ruokosokeria
10 valkoista ja
10 vihreää parsaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Kourallinen vesikrassia

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa

Currylihapullien ja lisukkeiden valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • Sekoita liha, muna, jauhot, maito ja inkivääri, ja mausta suolalla sekä pippurilla. 
  • Muotoile taikinasta 6 lihapullaa. 
  • Laita lihapullat kattilalliseen kiehuvaa, kevyesti suolattua vettä, jossa on 1 laakerinlehti. 
  • Lihapullia ei tarvitse keittää, mutta veden tulisi pysyä lähes kiehumispisteessä 10 min, kunnes lihapullat nousevat pintaan.
  • Kuumenna rypsiöljy pannussa tai padassa. 
  • Lisää 2 rkl vehnäjauhoa ja curry, sekoita ja lisää kanaliemi ja maito koko ajan vatkaten. 
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja ripauksella sokeria.
  • Kuori valkoiset parsat ja keitä ne kypsiksi (7 min kevyesti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rypsiöljyä).
  • Taita vihreät parsat siitä, mistä ne helposti katkeavat ja heitä kannat pois. 
  • Laita vihreät parsat kiehumaan viime minuuteiksi valkoisten kanssa. 
  • Valuta parsat.
  • Annostele lautasille ja lisää kastike. 

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 613 kcal
Proteiinia: 44,8 g
Rasvaa: 24,5 g
Hiilihydraattia: 57 g
Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee