Currylihapullat

25 minuuttia
613 kcal

Kokeile helppoja ja nopeita currylihapullia, ihastut taatusti!

Lihapullia ja vihanneksia lautasella

Currylihapullat ja parsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g mustaa kvinoaa
  • 250 g vähärasvaista sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl ja 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä, yhteensä 20 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl currya
  • 2 dl liha- tai kasvislientä
  • 2 dl ykkösmaitoa
  • raastettua inkivääriä
  • ruokosokeria
  • 10 valkoista ja
  • 10 vihreää parsaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Kourallinen vesikrassia

Currylihapullien ja lisukkeiden valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita liha, muna, jauhot, maito ja inkivääri, ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Muotoile taikinasta 6 lihapullaa.
  • Laita lihapullat kattilalliseen kiehuvaa, kevyesti suolattua vettä, jossa on 1 laakerinlehti.
  • Lihapullia ei tarvitse keittää, mutta veden tulisi pysyä lähes kiehumispisteessä 10 min, kunnes lihapullat nousevat pintaan.
  • Kuumenna rypsiöljy pannussa tai padassa.
  • Lisää 2 rkl vehnäjauhoa ja curry, sekoita ja lisää kanaliemi ja maito koko ajan vatkaten.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja ripauksella sokeria.
  • Kuori valkoiset parsat ja keitä ne kypsiksi (7 min kevyesti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rypsiöljyä).
  • Taita vihreät parsat siitä, mistä ne helposti katkeavat ja heitä kannat pois.
  • Laita vihreät parsat kiehumaan viime minuuteiksi valkoisten kanssa.
  • Valuta parsat.
  • Annostele lautasille ja lisää kastike.

LUE MYÖS: 6 hyvää syytä syödä kvinoaa