Broileria ja parsaa

30 minuuttia
564 kcal

Päivällinen

Broileria ja parsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintaa nahan kanssa (250 g)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 600 g vihreää ja valkoista parsaa
  • 1 salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • 1 nippu tilliä
  • 150 g spelttipatonkia

Valmistus

Mausta broilerinrinnat ja paista niitä grillissä tai grillipannussa noin 14 minuuttia nahkapuolelta ja 8 minuuttia lihapuolelta (kauemmin, jos fileet ovat suuria).

Kuori valkoinen parsa ja katkaise sekä valkoisista että vihreistä puumainen alaosa. Pilko parsat noin 4 cm mittaisiksi tangoiksi. Valkoiset parsat voi lisäksi halkaista, jos ne ovat paksuja.

Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se paistokasarissa niukassa öljyssä yhdessä parsanpalojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sammuta levy noin 5 minuutin paistamisen jälkeen.

Kääntele joukkoon tilkka sitruunamehua ja revittyä tilliä.

Leikkaa broilerinfileet haarukkapaloiksi ja asettele ne parsan päälle. Tarjoa lisukkeena spelttipatonkia.

Terveysbonus

Kuitujen lisäksi broileriateria sisältää paljon täyttävää proteiinia ja mukavasti antioksidantteja, kuten beetakaroteenia, E-vitamiinia ja C-vitamiinia.