Cottage pie eli jauheliha-perunavuoka

1 tuntia
476 kcal

Rehellisen maukasta ja muhevaa kotiruokaa. Tuunasimme brittiklassikosta hieman kevyemmän version, jossa on tuhdisti kasviksia.

cottage pie

COTTAGE PIE – Muhevan lihaisa cottage pie on lohturuokaa parhaimmillaan.

© wichmann+bendtsen

Cottage pie eli liha-perunavuoka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Lihaskastike

  • 100 g juuriselleriä
  • 150 g porkkanoita
  • ½ iso sipuli
  • ½ purjo
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 250 g jauhelihaa, enintään 7 % rasvaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2½ dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 1 tl worcestershirekastiketta
  • ¾ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Perunasose

  • 300 g perunoita
  • 75 g juuriselleriä
  • ¾ dl maitoa
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Valmista ensin perunasose. Kuori ja paloittele perunat ja juuriselleri.
  • Keitä noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä. Kaada vesi kattilasta ja lisää maito. Soseuta perunasurvimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori ja paloittele juuriselleri, porkkanat ja sipuli pieniksi paloiksi. Leikkaa purjo renkaiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää liha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyree.
  • Lisää porkkanat, selleri ja purjo. Sekoita hyvin ja lisää loput ainekset. Anna ­kiehua poreillen kannen alla 10 minuuttia. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Kaada lihakastike uunivuokaan ja levitä päälle perunasose. Kypsennä 25 minuuttia.

VINKKI Cottage pien voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja gratinoida juuri ennen tarjoilua.

VINKKI Tässä ateriassa käytimme vähärasvaista naudan jauhelihaa. Voit käyttää halutessasi myös karitsan jauhelihaa, silloin kyseessä on vain Shepherd's pie eli paimenen paistos.

VINKKI Worcestershirenkastike antaa lihakastikkeelle juuri oikean muhevan maun.

VINKKI Cottage pie säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.