Chili con carnea ja maissia

30 minuuttia
556 kcal

Chili con carne on päivällispöydän varma hitti. Yhdistä mausteinen herkku mehukkaaseen maissiin, niin ateria nousee uudelle tasolle! Kokeile vaikka itse!

Chili con carnea ja maissia

CHILI CON CARNEA – vain puolessa tunnissa!

© wichmann+bendtsen

Chili con carnea ja maissia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 4 tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 200 g kevytjauhelihaa
  • 4 dl tomattimurskaa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punaista chiliä
  • 20 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
  • 140 g valkoisia tölkkipapuja
  • 2 maissintähkää
  • vähän lehtipersiljaa
  • 6 rkl rahkaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.
  • Kuutioi paprikat ja viipaloi chili. Lisää ne ja tilkka vettä pataan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Paloittele suklaa joukkoon, sekoittele kunnes suklaa sulaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää valutetut pavut, kuumenna kiehuvaksi ja lisää chiliä tarpeen mukaan.
  • Poista kokonaisista tähkistä verholehdet ja sitkeät säikeet ja keitä tähkiä miedossa suolavedessä 7 minuuttia.
  • Jaa chili lautasille, lusikoi päälle rahka ja koristele persiljasilpulla. Tarjoa maissin kera.

LUE MYÖS: Hyviä chilireseptejä