Terveellisiä reseptejä Lounas Punainen l... Punainen linssikeitto 35 minuuttia 343 kcal Helppo ja hurjan maukas keitto, joka sisältää runsaasti kylläisyyttä lisäävää proteiinia ja kuitua. Teksti: Signe Moesby Leth 9. syyskuuta 2024 KEITTO – Maukkaan keiton voi lämmittää mikrossa tai syödä ihan sellaisenaan. © wichmann+bendtsen Punainen linssikeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta ½ iso sipuli 1½ kynsi valkosipulinkynttä ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä ½ tl jauhettua juustokuminaa tl jauhettua korianteria ¾ tl makeaa paprikajauhetta ¼ tl chilihiutaleita 1 porkkanaa 2 lehtisellerin vartta 1 tlk purkkia tomaattimurskaa 1½ dl linssejä 3½ dl kasvislientä Merisuolaa Mustapippuria myllystä 50 g pinaattia Valmistus Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä suuressa kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja kuullota vielä muutama minuutti. Viipaloi porkkanat ja selleri. Lisää ne ja tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi kattilaan. Kiehauta keitto ja anna poreilla 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmenneet. Hienonna pinaatti ja lisää sekaan juuri ennen tarjoilua. VINKKI Jos haluat keittoon lisää makua ja potkua, raasta tuoretta inkivääriä, purista raasteesta mehu kahden -lusikan välissä ja lisää keiton sekaan. KeittoKasvisruokaTomaattiPorkkanaPinaatti