Punainen linssikeitto

35 minuuttia
343 kcal

Helppo ja hurjan maukas keitto, joka sisältää runsaasti kylläisyyttä lisäävää proteiinia ja kuitua.

Linssikeitto

KEITTO – Maukkaan keiton voi lämmittää mikrossa tai syödä ihan sellaisenaan.

© wichmann+bendtsen

Punainen linssikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ iso sipuli
  • 1½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • tl jauhettua korianteria
  • ¾ tl makeaa paprikajauhetta
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • 1 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 tlk purkkia tomaattimurskaa
  • 1½ dl linssejä
  • 3½ dl kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 50 g pinaattia

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä suuressa kattilassa muutaman minuutin ajan.
  • Lisää mausteet ja kuullota vielä muutama minuutti.
  • Viipaloi porkkanat ja selleri. Lisää ne ja tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi kattilaan.
  • Kiehauta keitto ja anna poreilla 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmenneet.
  • Hienonna pinaatti ja lisää sekaan juuri ennen tarjoilua.

VINKKI Jos haluat keittoon lisää makua ja potkua, raasta tuoretta inkivääriä, purista raasteesta mehu kahden -lusikan välissä ja lisää keiton sekaan.