Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit
Vohvelirauta kuumaksi –

vohveliraudalla valmistuvat myös ruokaisat suolaiset vohvelit. 

© wichmann+bendtsen

Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit

Vitamiinirikas pinaatti sopii ruokaisiin vohveleihin kuin nenä päähän. Kokeile herkullisia pinaattivohveleita maukkaan katkaraputäytteen kera. Sopii vaikka päivälliseksi.

perjantai 26. helmikuuta 2021

Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit

2 annosta, 4 vohvelia

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

Pinaattivohvelit:

2 munaa

1 dl maitoa

170 g pakastepinaattia

70 g grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl merisuolaa

mustapipuria

Katkaraputäyte:

3 rkl tillisilppua

11/4 dl kreikkalaista kevytjogurttia

1 rkl majoneesia

1 tl merisuolaa

mustapippuria

sitruunamehua

200 g katkarapuja

Koristeeksi:

5 kirsikkatomaattia

tilliä

1 sitruuna

Valmistus

  • Hienonna tilli, sekoita jogurttiin ja lisää majoneesi, ripaus suolaa ja pippuria. Mausta sitruunamehulla. Valuta katkaravut ja painele ylimääräinen vesi pois talouspaperilla. Sekoita kastikkeeseen ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa. 

  • Valuta pinaatti. Sekoita vohveliainekset tasaiseksi taikinaksi. 

  • Lämmitä vohvelirauta ja sipaise öljyllä. Levitä raudalle 1 dl taikinaa ja kypsennä noin 5 minuuttia. Paista 4 vohvelia. 

  • Lusikoi katkaraputäyte vohveleille ja koristele annokset kirsikkatomaattilohkoilla, tillillä ja sitruunalla. 

VINKKI! Tee katkaraputäyte ajoissa ja anna makujen tasaantua jääkaapissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 446 kcal

Proteiinia: 41 g

Rasvaa: 15 g

Hiilihydraattia: 42 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee