Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit

30 minuuttia
446 kcal

Vitamiinirikas pinaatti sopii ruokaisiin vohveleihin kuin nenä päähän. Kokeile herkullisia pinaattivohveleita maukkaan katkaraputäytteen kera. Sopii vaikka päivälliseksi.

Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit

VOHVELIRAUTA KUUMAKSI – vohveliraudalla valmistuvat myös ruokaisat suolaiset vohvelit.

© wichmann+bendtsen

Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta, 4 vohvelia

Pinaattivohvelit:

  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 170 g pakastepinaattia
  • 70 g grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapipuria

Katkaraputäyte:

  • 3 rkl tillisilppua
  • 11 dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua
  • 200 g katkarapuja

Koristeeksi:

  • 5 kirsikkatomaattia
  • tilliä
  • 1 sitruuna

Valmistus

  • Hienonna tilli, sekoita jogurttiin ja lisää majoneesi, ripaus suolaa ja pippuria. Mausta sitruunamehulla. Valuta katkaravut ja painele ylimääräinen vesi pois talouspaperilla. Sekoita kastikkeeseen ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.

  • Valuta pinaatti. Sekoita vohveliainekset tasaiseksi taikinaksi.

  • Lämmitä vohvelirauta ja sipaise öljyllä. Levitä raudalle 1 dl taikinaa ja kypsennä noin 5 minuuttia. Paista 4 vohvelia.

  • Lusikoi katkaraputäyte vohveleille ja koristele annokset kirsikkatomaattilohkoilla, tillillä ja sitruunalla.

VINKKI! Tee katkaraputäyte ajoissa ja anna makujen tasaantua jääkaapissa.