Katkaraputäytteiset pinaattivohvelit
2 annosta, 4 vohvelia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
Pinaattivohvelit:
2 munaa
1 dl maitoa
170 g pakastepinaattia
70 g grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
mustapipuria
Katkaraputäyte:
3 rkl tillisilppua
11/4 dl kreikkalaista kevytjogurttia
1 rkl majoneesia
1 tl merisuolaa
mustapippuria
sitruunamehua
200 g katkarapuja
Koristeeksi:
5 kirsikkatomaattia
tilliä
1 sitruuna
Valmistus
Hienonna tilli, sekoita jogurttiin ja lisää majoneesi, ripaus suolaa ja pippuria. Mausta sitruunamehulla. Valuta katkaravut ja painele ylimääräinen vesi pois talouspaperilla. Sekoita kastikkeeseen ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.
Valuta pinaatti. Sekoita vohveliainekset tasaiseksi taikinaksi.
Lämmitä vohvelirauta ja sipaise öljyllä. Levitä raudalle 1 dl taikinaa ja kypsennä noin 5 minuuttia. Paista 4 vohvelia.
Lusikoi katkaraputäyte vohveleille ja koristele annokset kirsikkatomaattilohkoilla, tillillä ja sitruunalla.
VINKKI! Tee katkaraputäyte ajoissa ja anna makujen tasaantua jääkaapissa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 446 kcal
Proteiinia: 41 g
Rasvaa: 15 g
Hiilihydraattia: 42 g
Kuitua: 7 g