Lue myös

Omenalevite

Omenailoa: Omenatosca

Uusi versio pappilan hätävaran teemasta: omenaa, kauratoscaa ja vaniljakastiketta. Mmmm!

perjantai 13. marraskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

Kauratosca

50 g manteleita
50 g suuria kaurahiutaleita
50 g juoksevaa hunajaa


Vaniljakastike

2 keltuaista
2 dl kevytmaitoa
2 tl maissitärkkelysjauhoa
puolikas vaniljatankoa
2 rkl sokeria


Omenasose

2 makeaa omenaa
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
2 rkl sokeria
2 hapahkoa omenaa

Valmistus

    Kauratosca

  • Mittaa kaurahiutaleet, hunaja ja mantelit kattilaan ja keitä seos miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi.

    Vaniljakastike

  • Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, maito, maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet.

  • Kuumenna seosta kunnes se sakenee vaniljakastikkeeksi.

    Omenasose

  • Kuori ja lohko hapahkot omenat ja keitä ne soseeksi kevyesti sokeroidussa sitruunamehussa.

  • Anna soseen jäähtyä, ja sekoita siihen kuutioidut makeat omenat.


  • Annostele läpinäkyviin tarjoilumaljoihin kerroksittain omenasosetta, kauratoscaa ja vaniljakastiketta.

Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee