Terveellisiä reseptejä Leivonnaiset Omenailoa:... Omenailoa: Omenatosca 55 minuuttia Uusi versio pappilan hätävaran teemasta: omenaa, kauratoscaa ja vaniljakastiketta. Mmmm! Teksti: Helle Brønnum Carlsen 12. marraskuuta 2015 Omenatosca Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Kauratosca 25 g manteleita 25 g suuria kaurahiutaleita 25 g juoksevaa hunajaa Vaniljakastike 1 keltuaista 1 dl kevytmaitoa 1 tl maissitärkkelysjauhoa puolikas vaniljatankoa 1 rkl sokeria Omenasose 1 makeaa omenaa puolikkaan sitruunan kuori ja mehu 1 rkl sokeria 1 hapahkoa omenaa Valmistus Kauratosca Mittaa kaurahiutaleet, hunaja ja mantelit kattilaan ja keitä seos miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi. Vaniljakastike**- Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, maito, maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet. Kuumenna seosta kunnes se sakenee vaniljakastikkeeksi. Omenasose- Kuori ja lohko hapahkot omenat ja keitä ne soseeksi kevyesti sokeroidussa sitruunamehussa. Anna soseen jäähtyä, ja sekoita siihen kuutioidut makeat omenat. Annostele läpinäkyviin tarjoilumaljoihin kerroksittain omenasosetta, kauratoscaa ja vaniljakastiketta. Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla.