Lue myös

Omenalevite

Omenailoa: Omenatosca

Uusi versio pappilan hätävaran teemasta: omenaa, kauratoscaa ja vaniljakastiketta. Mmmm!

perjantai 13. marraskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

Kauratosca

50 g manteleita
50 g suuria kaurahiutaleita
50 g juoksevaa hunajaa
Vaniljakastike

2 keltuaista
2 dl kevytmaitoa
2 tl maissitärkkelysjauhoa
puolikas vaniljatankoa
2 rkl sokeria
Omenasose

2 makeaa omenaa
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
2 rkl sokeria
2 hapahkoa omenaa


    Kauratosca

  • Mittaa kaurahiutaleet, hunaja ja mantelit kattilaan ja keitä seos miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi.

    Vaniljakastike

  • Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, maito, maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet.

  • Kuumenna seosta kunnes se sakenee vaniljakastikkeeksi.

    Omenasose

  • Kuori ja lohko hapahkot omenat ja keitä ne soseeksi kevyesti sokeroidussa sitruunamehussa.

  • Anna soseen jäähtyä, ja sekoita siihen kuutioidut makeat omenat.


  • Annostele läpinäkyviin tarjoilumaljoihin kerroksittain omenasosetta, kauratoscaa ja vaniljakastiketta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee