Omenailoa: Omenatosca

55 minuuttia

Uusi versio pappilan hätävaran teemasta: omenaa, kauratoscaa ja vaniljakastiketta. Mmmm!

Omenatosca

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kauratosca

  • 25 g manteleita
  • 25 g suuria kaurahiutaleita
  • 25 g juoksevaa hunajaa

Vaniljakastike

  • 1 keltuaista
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 tl maissitärkkelysjauhoa
  • puolikas vaniljatankoa
  • 1 rkl sokeria

Omenasose

  • 1 makeaa omenaa
  • puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 hapahkoa omenaa

Valmistus

Kauratosca

  • Mittaa kaurahiutaleet, hunaja ja mantelit kattilaan ja keitä seos miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi.

Vaniljakastike**- Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, maito, maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet.

  • Kuumenna seosta kunnes se sakenee vaniljakastikkeeksi.

Omenasose- Kuori ja lohko hapahkot omenat ja keitä ne soseeksi kevyesti sokeroidussa sitruunamehussa.

  • Anna soseen jäähtyä, ja sekoita siihen kuutioidut makeat omenat.

  • Annostele läpinäkyviin tarjoilumaljoihin kerroksittain omenasosetta, kauratoscaa ja vaniljakastiketta.

Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla.