Omenatosca
4 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aika yhteensä: 55 minuuttia
AINEKSET
Kauratosca
50 g manteleita
50 g suuria kaurahiutaleita
50 g juoksevaa hunajaa
Vaniljakastike
2 keltuaista
2 dl kevytmaitoa
2 tl maissitärkkelysjauhoa
puolikas vaniljatankoa
2 rkl sokeria
Omenasose
2 makeaa omenaa
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
2 rkl sokeria
2 hapahkoa omenaa
Valmistus
- Mittaa kaurahiutaleet, hunaja ja mantelit kattilaan ja keitä seos miedolla lämmöllä pehmeäksi massaksi.
Kauratosca
- Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, maito, maissijauho ja sokeri sekä vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet.
- Kuumenna seosta kunnes se sakenee vaniljakastikkeeksi.
- Omenasose
- Kuori ja lohko hapahkot omenat ja keitä ne soseeksi kevyesti sokeroidussa sitruunamehussa.
- Anna soseen jäähtyä, ja sekoita siihen kuutioidut makeat omenat.
- Annostele läpinäkyviin tarjoilumaljoihin kerroksittain omenasosetta, kauratoscaa ja vaniljakastiketta.
Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla.