Kukkakaalikeitto ja mätiä

15 minuuttia
309 kcal

Myös helpolla reseptillä voi syntyä herkkuruokaa! Kokeile helppoa kukkakaalikeittoa, joka tarjotaan mädin ja persiljapeston kera. Sopii mainiosti niin alkuruoaksi kuin lounaspöytään.

Kukkakaalikeitto ja mätiä

Kukkakaalikeitto ja mätiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ kukkakaalia paloiteltuna
  • ½ l kana- tai kasvislientä
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkl ykkösmaitoa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kourallinen hienonnettua persiljaa
  • 4 rkl muikun, siian tai mateen mätiä

Valmistus

  • Keitä kukkakaalinpaloja kana- tai kasvisliemessä noin 5 minuuttia tai pehmeäksi.
  • Lisää 1 rkl öljyä ja maito.
  • Soseuta ja mausta keitto. Jauha 2 rkl öljyä ja hienonnettu persilja tasaiseksi seokseksi.
  • Mausta yrttiöljy suolalla ja pippurilla.
  • Annostele keitto, yrttiöljy ja mäti tarjolle.

VINKKI Voit soseuttaa keiton useassa erässä, jotta sekoittimen astia ei tule liian täyteen.

VINKKI Ole varovainen, kun kaadat kuumaa keittoa kattilasta sekoittimeen ja takaisin. Hyödynnä tiskiallasta, jotta työskentelykorkeus on sopiva ja kaataminen helpompaa.