Manteli-taatelimarenki mango-vadelmakuorrutteella

30 minuuttia
203 kcal

Näissä marengeissa ei ole muruakaan sokeria. Makeus tulee taateleista, manteleista ja vadelmista sekä mangosta. Nam!

2 mandel-bringebærmarengs

MANDELMARENGS – ikke tilsatt sukker. Dadler sørger for søtsmaken.

© David Frenkiel

Mantelimarenki mango-vadelmakuorrutteella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Marenki

  • 30 g manteleita
  • 35 g tuoreita taateleita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ hyppysellinen merisuolaa
  • ¾ munanvalkuaista
  • manteli- tai hasselpähkinävoita

Mango-vadelmakuorrutus

  • ¼ mango
  • 30 g jäisiä pakastevadelmia
  • 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä tai oliiviöljyä
  • ¼ hyppysellinen kanelia tai vaniljajauhetta

Valmistus

  • Rouhi mantelit monitoimikoneessa.
  • Lisää taatelit, vaniljajauhe ja suola, ja sekoita kunnes massa on tasaista tahnaa.
  • Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi eri kulhossa ja kääntele se varovasti mantelivoin joukkoon.
  • Muotoile 10 pyöreää, litteää leivosta leivinpaperille. Paista 170 asteessa 15 min, ja jäähdytä ritilän päällä.

Kuorrutus

  • Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
  • Pane kylmään 20 minuutiksi.

Tarjoilu: Levitä täysin jäähtyneille levyille mantelivoita ja sen päälle mango-vadelmaseos. Koristele mantelirouheella.