Helppo vaniljajäätelö

4 tuntia
215 kcal

Valmista ihanaa vaniljajäätelöä vain neljästä ainesosasta – ja ilman jäätelökonetta. Herkuttele sellaisenaan tai marjojen ja hedelmien kanssa sekä pannukakun lisukkeena.

Vaniljajäätelö

VANILJAJÄÄTELÖ on kesän klassikkoherkku.

© wichmann+bendtsen

Resepti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Annosta

  • ½ vaniljatanko
  • 2½ dl maitoa
  • 35 g sokeria
  • 3 munankeltuaista

Valmistus

  • Halkaise vaniljatanko ja pane se, maito sekä 40 grammaa sokeria pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Maito ei saa kuitenkaan kiehua.
  • Ota kattila liedeltä.
  • Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa lämmin maito keltuaisvaahdon sekaan vähitellen.
  • Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on täyteläinen. Älä anna seoksen kiehua.
  • Kaada seos vuokaan ja pane vuoka jääkaappiin.
  • Pane seos pakastimeen, kun se on jäähtynyt kokonaan. Sekoita noin 10 minuutin välein.

VINKKI Jos haluat jäätelön koostumukseen rapeutta, lisää massaan Daim- tai Tobleronesuklaata.

VINKKI Voit käyttää sokerilämpömittaria varmistaaksesi, että maidon lämpötila ei nouse yli 80 asteen, sillä muuten jäätelön koostumus voi kärsiä.

VINKKI Ota jäätelö pakkasesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmentyä.